Ελλάδα

Πύργος: Αντιδράσεις από τους κατοίκους για την μεταφορά μεταναστών

Πύργος: Αντιδράσεις από τους κατοίκους για την μεταφορά μεταναστών
Πύργος: Έντονες αντιδράσεις έχουν προκληθεί από τους κατοίκους στον Πύργο, στην Ηλεία, μετά τις αποφάσεις της κυβέρνησης για νέες αφίξεις μεταναστών στην περιοχή, στις εγκαταστάσεις της πρώην βιομηχανίας «ΑΙΓΑΙΟΝ».

Πύργος: Ο δήμαρχος Πύργου σύμφωνα με το patrastimes προκρίνει τοπικό δημοψήφισμα, ενώ αντίθετοι είναι και οι κυβερνητικοί βουλευτές του νομού. Σε ό,τι αφορά στον Πύργο, σύμφωνα με τον προγραμματισμό της κυβέρνησης, αναμένονται 1.500 άτομα, οικογένειες με παιδιά. Tο συμβούλιο της τοπικής κοινότητας Επιταλίου σημειώνει σε ανακοίνωσή του:

«Από την Κυβέρνηση περιμέναμε – και περιμένουμε – στήριξη, μέτρα και αποφάσεις για την ανάπτυξη της ευλογημένης περιοχής μας.Έχουμε αεροδρόμιο, έχουμε θάλασσα, έχουμε καρπερή γη, είμαστε δίπλα στον ιερό τόπο της Αρχαίας Ολυμπίας. Αντί αυτών μας επιλέγει για να «φιλοξενήσουμε» – άγνωστο για πόσο – μερικές χιλιάδες ανθρώπων από διάφορες χώρες σε έναν χώρο εντελώς ακατάλληλο και σε μια περιοχή που κατοικείται, καλλιεργείται και υποδέχεται εκατοντάδες επισκεπτών στην παραλία της τα καλοκαίρια.

Που είναι η διαβούλευση, κύριοι; Που είναι ο διάλογος με τις τοπικές κοινωνίες; Είστε ανοργάνωτοι, απροετοίμαστοι και αφερέγγυοι απέναντι σε ένα τεράστιο πρόβλημα της Ελλάδας. Και πετάτε το μπαλάκι στις τοπικές κοινωνίες. Θα μας βρείτε απέναντι..!»

Αγρίνιο ή Αμφιλοχία η δεύτερη δομή

Την ίδια ώρα, σε ό,τι αφορά στη δεύτερη δομή φιλοξενίας, αναζητείται χώρος σε περιοχή της Αιτωλοακαρνανίας με ανοιχτό το ενδεχόμενο αυτός να είναι στο πρώην αεροδρόμιο του Αγρινίου ή στην Αμφιλοχία. Ο νομός Αχαΐας επί του παρόντος βρίσκεται εκτός σχεδιασμού λόγω της «ιδιαιτερότητας» που υπάρχει, καθώς το λιμάνι αποτελεί πύλη εξόδου προς τη δύση.

Την Τετάρτη γνωστοποιήθηκε πως μηδενικές ήταν οι μεταναστευτικές και προσφυγικές ροές προς τα νησιά του βορείου Αιγαίου το τελευταίο τριήμερο λόγω των ισχυρών βόρειων ανέμων πουν έπνεαν στην περιοχή. Οι τελευταίοι πέρασαν την περασμένη Κυριακή. Συγκεκριμένα, 208 στη Λέσβο, 57 στη Χίο και 117 στη Σάμο. Από την Πρωτοχρονιά συνολικά στα νησιά του βορείου Αιγαίου πέρασαν 645 άτομα τα οποία και ζήτησαν άσυλο. Από αυτά η συντριπτική πλειοψηφία και συγκεκριμένα οι 477 πέρασαν στη Λέσβο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments