Οικονομία

Επίδομα θέρμανσης: Παράταση μέχρι το τέλος Ιανουαρίου

Επίδομα θέρμανσης: Παράταση μέχρι το τέλος Ιανουαρίου
Επίδομα θέρμανσης: Περιθώριο μέχρι τις 31 Ιανουαρίου θα έχουν όσοι δικαιούχοι έχουν κάνει την αίτηση για το επίδομα αλλά ακόμη δεν έχουν προβεί σε αγορά πετρελαίου θέρμανσης.

Επίδομα θέρμανσης:Περιθώριο για αγορά πετρελαίου μέχρι και το τέλος του Ιανουαρίου θα έχουν οι δικαιούχοι του επιδόματος θέρμανσης που έχουν κάνει ήδη την αίτηση αλλά δεν έχουν αγοράσει καύσιμα. Με βάση την παλιά προθεσμία, όλοι όσοι δεν είχαν πάρει πετρέλαιο μέχρι και το τέλος Δεκεμβρίου θα καλούνταν να επιστρέψουν το ποσό του επιδόματος που είχαν πάρει ως προκαταβολή, μετά τη διασταύρωση που θα έκανε η ΑΑΔΕ μέχρι και τις 31 Μαρτίου 2019.

Τούτο διότι η χορήγηση αυτή έγινε υπό την προϋπόθεση οι δικαιούχοι να πραγματοποιήσουν αγορές πετρελαίου εσωτερικής καύσης θέρμανσης υπολογισθείσας αξίας, μεγαλύτερης ή ίσης με το διπλάσιο του ανωτέρου επιδόματος, έως 31 Δεκεμβρίου 2019.

Με την υπουργική απόφαση που υπογράφηκε την Πέμπτη, παρατείνεται η υποχρέωση αγοράς πετρελαίου εσωτερικής καύσης θέρμανσης, κατά ένα μήνα, έως 31 Ιανουαρίου 2020. Παράλληλα, μεταφέρεται κατά έναν μήνα αργότερα η διαδικασία διασταύρωσης των στοιχείων από την ΑΑΔΕ. Η διαδικασία θα ολοκληρωθεί στις 30 Απριλίου 2020.

Με την συγκεκριμένη υπουργική απόφαση υπ’ αριθμόν 1404/2019 (ΦΕΚ Β’ 4216/19.11.2019), χορηγήθηκε στις 30 Δεκεμβρίου 2019, το πλήρες επίδομα θέρμανσης σε περισσότερους από 600.000 δικαιούχους που είχαν υποβάλει τη σχετική αίτηση (οι αιτήσεις υποβάλλονταν μέχρι τις 20 Δεκεμβρίου 2019). Η χορήγηση αυτή έγινε υπό την προϋπόθεση οι δικαιούχοι να πραγματοποιήσουν αγορές πετρελαίου εσωτερικής καύσης θέρμανσης υπολογισθείσας αξίας, μεγαλύτερης ή ίσης με το διπλάσιο του ανωτέρου επιδόματος, έως 31 Δεκεμβρίου 2019. Σε διαφορετική περίπτωση θα βεβαιωνόταν επιστροφή ποσού ύστερα από διασταύρωση που θα έκανε η ΑΑΔΕ μέχρι 31 Μαρτίου.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments