Πολιτισμός

Κλιματική αλλαγή: Τζέιν Φόντα και Χοακίν Φίνιξ σε διαδήλωση έξω από το Καπιτώλιο

Κλιματική αλλαγή: Τζέιν Φόντα και Χοακίν Φίνιξ σε διαδήλωση έξω από το Καπιτώλιο
Κλιματική αλλαγή: Η βιομηχανία κρέατος και η γαλακτοβιομηχανία είναι η τρίτη κύρια αιτία της κλιματικής αλλαγής, είπε ο γνωστός ηθοποιός Χοακίν Φίνιξ.

Κλιματική αλλαγή: Οι αστέρες του Χόλιγουντ Χοακίν Φίνιξ και Μάρτιν Σιν ήρθαν στο πλευρό της ακτιβίστριας και ηθοποιού Τζέιν Φόντα σε μια διαδήλωση που έγινε χθες έξω από το κτίριο του Καπιτωλίου στην Ουάσινγκτον, ζητώντας δράση για την κλιματική αλλαγή. «Η κλιματική κρίση κάνει το έθνος μας και όλα τα έθνη λιγότερο ασφαλή», είπε η Φόντα, φορώντας ένα κόκκινο καπέλο, καθώς επευφημήθηκε από ένα πλήθος που ανάμεσά τους ήταν και ο Σιν.

Μίλησε επίσης για τις πυρκαγιές στην Αυστραλία, οι οποίες έχουν καταστρέψει δεκάδες χιλιάδες τετραγωνικά μίλια βοσκοτόπων και προκάλεσαν τουλάχιστον 27 θανάτους. Στο Σίδνεϊ νωρίτερα την Παρασκευή, χιλιάδες θυμωμένοι διαδηλωτές ζήτησαν από την αυστραλιανή κυβέρνηση να κάνει περισσότερα για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής.

Την περασμένη εβδομάδα, ο Φοίνιξ χρησιμοποίησε την ομιλία του στην τελετή απονομής των Χρυσών Σφαιρών 2020 – όπου κέρδισε τη Χρυσή Σφαίρα Α’ Ανδρικού Ρόλου σε δραματική ταινία- για να καλέσει τους ανθρώπους να κάνουν «θυσίες» για να επιβραδύνουν την υπερθέρμανση του πλανήτη. Επέστρεψε στο θέμα χθες στη διαδήλωση: «Η βιομηχανία κρέατος και η γαλακτοβιομηχανία είναι η τρίτη κύρια αιτία της κλιματικής αλλαγής», είπε. «Υπάρχει κάτι που μπορείτε να κάνετε σήμερα, τώρα και αύριο κάνοντας την επιλογή σας για το τι καταναλώνετε».

Τέσσερις φορές είχε συλληφθεί τον Νοέμβρη η ηθοποιός

Ωστόσο να υπενθυμίσουμε πως η διάσημη Αμερικανίδα ηθοποιός, Τζέιν Φόντα, μόνο τον μήνα Νοέμβριο του 2019 είχε συλληφθεί όχι μία αλλά… τέσσερις φορές σε διαδήλωση ενάντια στην απραξία των πολιτικών της χώρας της απέναντι στην κλιματική αλλαγή.

«Τούτη τη φορά ίσως χρειασθεί να περάσω τη νύκτα στη φυλακή, όμως δε με νοιάζει», είχε δήλωσε η γνωστή για την ακτιβιστική δράση της ηθοποιός στους δημοσιογράφους, οι οποίοι κατέγραφαν τη στιγμή που οι αστυνομικοί της περνούσαν χειροπέδες. «Μία νύκτα για εμένα είναι παιχνιδάκι», αστειεύθηκε η Φόντα, υπενθυμίζοντας πως δεν είναι η πρώτη φορά που συλλαμβάνεται στο πλαίσιο της ακτιβιστικής της δράσης.

Τον Νοέμβριο, μαζί με άλλους τριάντα διαδηλωτές περίπου, μεταξύ των οποίων κι οι ηθοποιοί Ροζάνα Αρκέτ και Κάθριν Κίνερ και άλλοι διάσημοι προσκεκλημένοι, η Φόντα πραγματοποίησε καθιστική διαμαρτυρία, τραγουδώντας, στην είσοδο ενός διοικητικού κτηρίου του Κογκρέσου, όπου απαγορεύονται οι διαδηλώσεις. Η Φόντα περίμενε τους αστυνομικούς, που πλέον έχουν συνηθίσει τη διαδικασία, να παρέμβουν και να την οδηγήσουν στο αστυνομικό τμήμα.

Σύμβολο της κινηματογραφικής οθόνης για τους διάσημους ρόλους της, η Φόντα από τη δεκαετία του ’70 πρωταγωνιστεί επίσης και στους αγώνες για την ειρήνη και τον φεμινισμό. Παρά τα 82 χρόνια της, η ίδια «εμπνεόμενη από την Γκρέτα Τούνμπεργκ και τους μαθητές που διαδηλώνουν» στρατεύθηκε ενεργά στο κίνημα κατά της κλιματικής αλλαγή, για να υπενθυμίσει όπως τονίζει «πως βρισκόμαστε ενώπιον μίας κρίσης που δύναται να καθορίσει εάν τα παιδιά και τα εγγόνια μας θα έχουν ένα μέλλον».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments