Ελλάδα

Ο Έλληνας ναυτικός που είχαν απαγάγει πειρατές συναντήθηκε με τον υπουργό Ναυτιλίας Γιάννη Πλακιωτάκη

Ο Έλληνας ναυτικός που είχαν απαγάγει πειρατές συναντήθηκε με τον υπουργό Ναυτιλίας Γιάννη Πλακιωτάκη
Ο Δημήτρης Γκιάτης μίλησε για την απαγωγή του από πειρατές, ενώ ο υπουργός άκουγε με έκπληξη τα όσα έζησε στην ζούγκλα.

Για την απαγωγή του από πειρατές και τις δραματικές ώρες που πέρασε στη ζούγκλα της Αφρικής αφηγήθηκε στον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννη Πλακιωτάκη ο 20χρονος Έλληνας ναυτικός Δημήτρης Γκιάτης ο οποίος είχε απαχθεί από πειρατές στο Τόνγκο. Κατά τη συνάντηση που είχε με τον κ. Γιάννη Πλακιωτάκη ο νεαρός δόκιμος μηχανικός μίλησε για τις 40 ημέρες που έζησε ως όμηρος περιγράφοντές τες με κάθε λεπτομέρεια. Ο υπουργός άκουγε με προσοχή όλα όσα του εξιστόρησε ο 20χρονος Δημήτρης, ο οποίος έμεινε έκπληκτος με όλα όσα άκουγε από τα χείλη του νεαρού ο οποίος αναγκαζόταν να ζει πάνω σε ρίζες δένδρων αφού από κάτω υπήρχε βάλτος. Ο Υπουργός κ. Πλακιωτάκης έμεινε έκπληκτος όταν ο 20χρονος δόκιμος μηχανικός του είπε πως για τέσσερις ημέρες μέχρι να φτάσουν στη στεριά έμεινε σε μια ξύλινη βάρκα στον κόλπο τυης Γουινέας, που στη θάλασσα υπήρχαν καρχαρίες.

«Μας έβαλαν σε μία ξύλινη βάρκα που είχε μία μηχανή. Δεν υπήρχαν σωσίβια. Επέβαιναν εννέα πειρατές με βαρύ οπλισμό και εμείς οι τέσσερις. Ήμασταν τέσσερις μέρες στη θάλασσα. Την πρώτη μέρα ταξιδεύαμε κανονικά, γιατί είχαμε πετρέλαιο για να κινηθεί η μηχανή. Μας είπαν να μην φοβόμαστε, γιατί το κάνουν για να πάρουν μόνο χρήματα. Τη δεύτερη μέρα μείναμε από καύσιμα.

Δυσκολευτήκαμε πάρα πολύ γιατί δεν είχαμε τροφή και νερό, κάναμε την ανάγκη μας στην θάλασσα. Τέντωσαν το πανί για να πηγαίνουμε με τον αέρα και να φτάσουμε στην ακτή», είπε στον υπουργό. Συγκινητική ήταν η στιγμή όταν εξιστόρησε στον κ. Πλακιωτάκη πως επιβίωσε γιατί προσευχόταν στο θεό ο οποίος του έδινε δύναμη, αλλά και όταν μίλησε για τον τέταρτο όμηρο από τις Φιλιππίνες ο οποίος πέθανε στα χέρια τους όταν νόσησε από μαλάρια.

Η συνάντηση κράτησε περίπου μιάμιση ώρα και ο 20χρονος Δημήτρης Γκιάτης σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους μετά είπε: “Ήταν μια δύσκολη περιπέτεια για εμένα, αυτό που έκανα ήταν να επιβιώσω και δόξα το θεό είμαι καλά. Οι συνθήκες ήταν πολυ δύσκολες και εύχομαι να μην το ζήσει ποτέ κανείς αυτό. Για τις οικογένειες των απαχθέντων το μήνυμα που θέλω να στείλω είναι να προσεύχονται για τα παιδιά τους, γιατί εμένα με έσωσε η πίστη μου στον θεό”.

Η δικηγόρος του Έλληνα ναυτικού κυρία Κατερίνα Κούστα, δήλωσε: “Ο κ. υπουργός ρώτησε με διακριτικότητα τον Δημήτρη για την περιπέτειά του. Ο Δημήτρης του διηγήθηκε τι πέρασε και ο υπουργός του ευχήθηκε η ζωή του από εδώ και πέρα να είναι όμορφη και όλα να πάνε καλά. Ο Δημήτρης έζησε τραγικές και πρωτόγνωρες συνθήκες, η ζωή του έχει αλλάξει πάρα πολύ από εκείνη την ημέρα. Αυτά που έζησε, δεν ήταν ούτε σενάριο ταινίας του Χόλιγουντ. Εύχομαι τα παιδιά που έχουν απαχθεί να γυρίσουν σώα στις οικογένειες τους και καμία οικογένεια να μην υποφέρει τόσο, όσο η οικογένεια του Δημήτρη».

Η απαγωγή του Δημήτρη Γκιάτη από πειρατές αλλά και άλλων τεσσάρων ναυτικών είχε γίνει τα ξημερώματα της 4ης Νοεμβρίου 2019 στο Τόγκο. Ενώ στις 13 Δεκεμβρίου 2019 αφέθηκαν ελεύθεροι οι απαχθέντες. Δυστυχώς ο ένας εξ αυτών είχε πεθάνει.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments