Οικονομία

Thomas Cook: Διευκόλυνση των ελληνικών επιχειρήσεων που είχαν συμβόλαια με τον τουριστικό κολοσσό

Thomas Cook: Διευκόλυνση των ελληνικών επιχειρήσεων που είχαν συμβόλαια με τον τουριστικό κολοσσό
Thomas Cook: Στην υπογραφή εγκυκλίου προχώρησε ο διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), Γιώργος Πιτσιλής, η οποία παρέχει έκπτωση φόρου στις ελληνικές επιχειρήσεις που συνεργάστηκαν με τον βρετανικό τουριστικό κολοσσό.

Thomas Cook: Η πτώχευση της βρετανικής τουριστικής εταιρίας είναι εύλογο πως προκάλεσε οικονομικό «τσουνάμι» σε χιλιάδες μικρές ή μεγάλες επιχειρήσεις όλου του πλανήτη. Πολλές από τις τουριστικές επιχειρήσεις της χώρας είχαν συνεργασία με τον βρετανικό κολοσσό, η οποία τερματίστηκε άδοξα προκαλώντας «ασφυξία». H Thomas Cook από την εκτόξευση έφθασε στο ναδίρ και μαζί της έφερε χιλιάδες επιχειρήσεις να μαζεύουν τα… κομμάτια τους, με τα οικονομικά ανοίγματα να προκαλούν «πονοκέφαλο», καθώς οι οφειλές προς το Δημόσιο αλλά και τρίτους δεν έπαψαν να υπάρχουν.

Η Κυβέρνηση λαμβάνοντας υπόψιν τη δυσχέρεια των εν λόγω επιχειρήσεων να ανταποκριθούν στα οικονομικά τους, φρόντισε να «απαλύνει» τον πόνο τους φέρνοντας στην επιφάνεια νομοθετική ρύθμιση, κατά την οποία οι εμπλεκόμενοι θα έχουν έκπτωση στην φορολογία τους. Ο διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, Γιώργος Πιτσιλής, υπέγραψε σήμερα εγκύκλιο, με την οποία ρυθμίζεται η έκπτωση από το φόρο εισοδήματος των επισφαλών απαιτήσεων των τουριστικών επιχειρήσεων από την βρετανική εταιρεία Thomas Cook, λόγω της πτώχευσης της.

Με την εγκύκλιο αυτή, διευκολύνονται οι ελληνικές τουριστικές επιχειρήσεις που είχαν συνάψει συμβόλαια με το εν λόγω βρετανικό πρακτορείο για τη φορολογική αντιμετώπιση της ζημιάς, που υπέστησαν από την πτώχευση, με σκοπό την αποφυγή περίπλοκων και χρονοβόρων νομικών ενεργειών, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η AAΔE.

Διαβάστε Eπίσης

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play