Πολιτική

Χαλίφα Χάφταρ: Ολοκληρώθηκε η ιδιωτική συνάντηση με το Νίκο Δένδια – Αύριο οι επίσημες συναντήσεις [pics]

Χαλίφα Χάφταρ: Ολοκληρώθηκε η ιδιωτική συνάντηση με το Νίκο Δένδια – Αύριο οι επίσημες συναντήσεις [pics]
Χαλίφα Χάφταρ: Ο στρατάρχης Χάφταρ έφτασε στην Αθήνα το βράδυ της Πέμπτης στις 19:50 στην Αθήνα - Έληξε λίγο πριν τις 22:00 η ιδιωτική συνάντηση με το Νίκο Δένδια - "Αστακός" το κέντρο για την έλευση του - Αύριο οι επίσημες συναντήσεις με τον υπουργό Εξωτερικών και τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη.

Χαλίφα Χάφταρ: Λίγο πριν τις 22:00 ολοκληρώθηκε η ιδιωτική συνάντηση του Νίκου Δένδια με τον Χαλίφα Χάφταρ, τον οποίο υποδέχθηκε στην πλατεία Συντάγματος και συγκεκριμένα στο ξενοδοχείο King George, κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας. Αύριο θα συναντηθεί με τον επικεφαλής του Λιβυκού Εθνικού Στρατού (LNA), στρατάρχη Χαλίφα Χάφταρ, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στις 13:00, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές. Νωρίτερα, στις 9.20 το πρωί, ο Χαλίφα Χάφταρ θα συναντηθεί με τον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Δένδια, στο Υπουργείο Εξωτερικών.

Στην Αθήνα βρίσκεται ο Χαλίφα Χάφταρ

Στην Αθήνα βρίσκεται από τις 19:50, σύμφωνα με πληροφορίες, ο ηγέτης του Λιβυκού Εθνικού Στρατού, στρατάρχης Χαλίφα Χάφταρ. Η επίσκεψη αυτή έχει ιδιαίτερη σημασία, αφού γίνεται λίγες μέρες πριν τη Σύνοδο για τη Λιβύη στο Βερολίνο, που θα γίνει την Κυριακή. Ακόμα πιο ξεχωριστή σημασία αποκτάει η επίσκεψη, αν αναλογιστούμε το γεγονός ότι η Ελλάδα δε θα βρίσκεται στη Σύνοδο, καθώς δεν έχει προσκληθεί.

Ο στρατάρχης Χάφταρ μόλις χθες εξέφρασε την έντονη δυσαρέσκεια του για το γεγονός ότι η Ελλάδα δεν έλαβε πρόσκληση από τη Γερμανία για τη Σύνοδο του Βερολίνου για τη Λιβύη. «Ρωτάμε γιατί η Ελλάδα δεν έχει προσκληθεί στις συνομιλίες στο Βερολίνο. Μήπως δεν είναι η Ελλάδα μία από τις πιο επηρεασμένες χώρες από αυτή τη σύγκρουση;» ανέφερε συγκεκριμένα σε μήνυμά του ο Λιβυκός Εθνικός Στρατός (LNA), οι δυνάμεις με επικεφαλής τον στρατάρχη Χαλίφα Χάφταρ.

Η επίσημη συνάντηση με τους Ν. Δένδια και Κυριάκο Μητσοτάκη καθώς και με τον υπ. Εθνικής Αμυνας Ν. Παναγιωτόπουλο, θα πραγματοποιηθεί το πρωί. Οπως ανακοινώθηκε από το ΥΠΕΞ, ο Νίκος Δένδιας θα συναντηθεί αύριο Παρασκευή και ώρα 9:20 το πρωί με τον επικεφαλής του Λιβυκού Εθνικού στρατού (LNA), στρατάρχη Χαλίφα Χαφτάρ.

Στο ξενοδοχείο King George η συνάντηση

Αργότερα, όπως επιβεβαίωσε το μέγαρο Μαξίμου ο στρατάρχης θα συναντηθεί και με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στις 13:00 στο γραφείο του πρωθυπουργού στη Βουλή. Η επιλογή του τόπου συνάντησης έγινε επειδή ο κ. Χαφτάρ δεν είναι επισήμως αναγνωρισμένος αρχηγός κράτους και το πρωτόκολλο δεν προβλέπει υποδοχή στο μέγαρο Μαξίμου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments