Οικονομία

Έτσι μπορείς να πάρεις 17.000 ευρώ επιδότηση από τον ΟΑΕΔ

Έτσι μπορείς να πάρεις 17.000 ευρώ επιδότηση από τον ΟΑΕΔ
ΟΑΕΔ: Νέο πρόγραμμα αναμένεται να ανακοινώσει ο ΟΑΕΔ εντός δεκαημέρου που θα αποσκοπεί στην ενίσχυση της νεανικής επιχειρηματικότητας.

ΟΑΕΔ: Μέσα στο επόμενο δεκαήμερο αναμένεται να προκηρύξει ο ΟΑΕΔ νέο πρόγραμμα ενίσχυσης της νεανικής επιχειρηματικότητας εστιασμένο στις γυναίκες ανέργους. Επίσης, το πρόγραμμα έχει ως στόχο να παρέχει επιδότηση έως και 17.000 ευρώ σε 2.500 ανέργους για να ξεκινήσουν την δική τους επιχείρηση.

Το πρόγραμμα έχει στόχο να δώσει επιδότηση ύψους 17.000 ευρώ σε 2.500 χιλιάδες ανέργους για να ανοίξουν τη δική τους επιχείρηση.

Τουλάχιστον το 60% των εγκεκριμένων σχεδίων θα αφορά γυναίκες, καθώς, όπως σημειώνει ο διοικητής του Οργανισμού Σπύρος Πρωτοψάλτης, «πάνω από το 60% των ανέργων είναι γυναίκες. Οι γυναίκες έχουν 20% ανεργία σε σχέση με τους άντρες που έχουν 13,5%».

Όπως είπε ο διοικητής του ΟΑΕΔ, στο νέο πρόγραμμα, συνολικού προϋπολογισμού 43 εκατομμυρίων ευρώ, θα μπορεί ο οποιοσδήποτε άνεργος να καταθέσει επιχειρηματική πρόταση, ενώ θα προβλέπεται συμβουλευτική και καθοδήγηση. Στόχος είναι να επιδοτηθούν νέοι 18-29 ετών που είναι άνεργοι, κυρίως γυναίκες όπου εντοπίζονται και τα υψηλότερα ποσοστά ανεργίας, ώστε να προχωρήσουν σε βιώσιμα επιχειρηματικά σχέδια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί σε πέντε στάδια:

Το πρώτο στάδιο μπαίνει σε εφαρμογή τέλη Ιανουαρίου με τη δημοσιοποίηση της πρώτης πρόσκλησης από τον ΟΑΕΔ. Στο πλαίσιο της πρόσκλησης 5.000 νέοι άνεργοι 18-29 ετών θα κληθούν να υποβάλλουν τις επιχειρηματικές τους ιδέες.

Στο δεύτερο στάδιο που αναμένεται να υλοποιηθεί εντός του Μαρτίου, οι 5.000 άνεργοι θα συμμετάσχουν σε 5ήμερο Σεμινάριο Νέας Επιχειρηματικότητας με στόχο την επιμόρφωσή τους στις νέες επιταγές της αγοράς εργασίας και του επιχειρείν.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments