Πολιτική

Βασίλης Κικίλιας – Μαργαρίτης Σχοινάς: Συνάντηση με θέμα το μεταναστευτικό

Βασίλης Κικίλιας – Μαργαρίτης Σχοινάς: Συνάντηση με θέμα το μεταναστευτικό
Βασίλης Κικίλιας - Μαργαρίτης Σχοινάς: Στα γραφεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Αθήνα συναντήθηκαν σήμερα ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας και ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Μαργαρίτης Σχοινάς.

Βασίλης Κικίλιας – Μαργαρίτης Σχοινάς: Κατά τη διάρκεια της συνάντησης τους, ο κ. Κικίλιας και ο κ. Σχοινάς, συζήτησαν τα προβλήματα και τις προκλήσεις που έχουν προκύψει στη χώρα μας, με την υγειονομική περίθαλψη των φιλοξενούμενων προσφύγων και μεταναστών, καθώς και την ενίσχυση των περιοχών που έχουν μεγάλες μεταναστευτικές ροές, με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Το “παρών” στην συνάντηση έδωσε και ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Υγείας, Ιωάννης Κωτσιόπουλος.

Δείτε τη σχετική ανάρτηση του υπουργού Υγείας στο twitter:

Yπενθυμίζεται, πως την Τετάρτη ανακοινώθηκε η ίδρυση υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου. Η κυβέρνηση προχώρησε στην ίδρυση του συγκεκριμένου υπουργείου προκειμένου να τοποθετήσει συγκεκριμένα άτομα σε θέσεις κλειδιά που θα προσπαθήσουν να επιλύσουν το μείζον πρόβλημα του μεταναστευτικού. Στη θέση του υπουργού τοποθετήθηκε ο μέχρι σήμερα υφυπουργός Εργασίας, Νότης Μηταράκης ενώ σε αυτή του αναπληρωτή υπουργού τοποθετείται ο μέχρι σήμερα αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιώργος Κουμουτσάκος. Το χαρτοφυλάκιο του κ. Μηταράκη στο υπουργείο Εργασίας ανέλαβε ο υπουργός Γιάννης Βρούτσης.

Ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς, βρίσκεται στην Ελλάδα μαζί με την επίτροπο για τη Συνοχή και τις Μεταρρυθμίσεις, Ελίζα Φερέιρα, για μια σειρά συναντήσεων, με αντικείμενο το μεταναστευτικό, αναπτυξιακά και ενεργειακά θέματα, στο πλαίσιο των νέων προκλήσεων του ενεργειακού και ψηφιακού μετασχηματισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ενόψει της ψήφισης του επταετούς ευρωπαϊκού προϋπολογισμού 2021-2027. Χθες ο κ. Σχοινάς συμμετείχε στις συνεδριάσεις της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Βουλής και της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων και παρουσίασε ενώπιον των Ελλήνων βουλευτών τις προτεραιότητές του. “Είναι μια σημαντική στιγμή”, σχολιάζουν κοινοτικές πηγές, καθώς η παρουσίαση γίνεται κατά την έναρξη της θητείας του και στις αρμοδιότητες του Αντιπροέδρου εμπίπτουν πολλά χαρτοφυλάκια που αφορούν το μεταναστευτικό, την εσωτερική ασφάλεια, την κινητικότητα, τον πολιτισμό, την εκπαίδευση, τη νεολαία, την επαγγελματική κατάρτιση.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments