Πολιτική

Κυριάκος Μητσοτάκης – Άνγκελα Μέρκελ: Τηλεφωνική επικοινωνία για την Λιβύη και τη Διάσκεψη

Κυριάκος Μητσοτάκης – Άνγκελα Μέρκελ: Τηλεφωνική επικοινωνία για την Λιβύη και τη Διάσκεψη
Κυριάκος Μητσοτάκης - Άνγκελα Μέρκελ: Τηλεφωνική επικοινωνία με την Άνγκελα Μέρκελ είχε το πρωί της Παρασκευής ο Κυριάκος Μητσοτάκης για το θέμα της Λιβύης και τη Διάσκεψη του Βερολίνου.

Κυριάκος Μητσοτάκης – Άνγκελα Μέρκελ: Η τηλεφωνική επικοινωνία έγινε μετά την αποστολή σχετικής επιστολής από τον Έλληνα πρωθυπουργό στην Γερμανίδα καγκελάριο για το γεγονός ότι «κακώς δεν προσκληθήκαμε» όπως είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός  στη συνέντευξή του στον ALPHA το βράδυ της Πέμπτης. «Η Ελλάδα είναι περιφερειακή δύναμη σταθερότητος. Έχει θαλάσσια σύνορα με τη Λιβύη. Μαζί με την Ιταλία είμαστε οι γειτονικές χώρες της Λιβύης και θα έπρεπε να είμαστε στο Βερολίνο για να συζητήσουμε για το μέλλον μίας χώρας, η σταθερότητα της οποίας ενδιαφέρει την Ευρώπη, ενδιαφέρει και ιδιαίτερα την Ελλάδα» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης στη συνέντευξή του.

Στην ίδια συνέντευξη ο Έλληνας πρωθυπουργός ξεκαθάρισε ότι η Ελλάδα θα βάλει βέτο για πολιτική λύση στη Λιβύη, η οποία να μην έχει ως προϋπόθεση την ακύρωση αυτών των απαράδεκτων μνημονίων.

Λίγες ώρες νωρίτερα η γερμανική εφημερίδα Bild είχε γράψει σε ρεπορτάζ στην ηλεκτρονική της έκδοση ότι ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν φέρεται  να επέμεινε για τη μη συμμετοχή της Ελλάδας στις συνομιλίες παρά το γεγονός, όπως σημειώνει και η γερμανική εφημερίδα, «οι Έλληνες είναι ο πλησιέστερος γείτονας της Λιβύης».

Αυτήν την ώρα, ο Έλληνας πρωθυπουργός έχει συνάντηση με τον στρατάρχη Χαλίφα Χαφτάρ στο γραφείο του στην Βουλή.

Νωρίτερα ο Χάφταρ συναντήθηκε στο υπουργείο Εξωτερικών με τον Νίκο Δένδια, με τον τελευταίο να επισημαίνει σε δηλώσεις του πως η Ελλάδα είναι έτοιμη να στηρίξει τη Λιβύη. «Είμαστε φιλειρηνιστές. Ήρθαμε εδώ να συζητήσουμε για την ειρήνη», δήλωσε ο Λίβυος στρατάρχης, Χαλίφα Χάφταρ προσερχόμενος στη συνάντηση με τον κ. Μητσοτάκη, που τον δέχθηκε στο γραφείο του στη Βουλή. Η συνάντηση ξεκίνησε γύρω στις 13:15.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments