Πολιτική

Συνάντηση Μητσοτάκη – Σχοινά: Συζήτηση για το άσυλο και την μετανάστευση

Συνάντηση Μητσοτάκη – Σχοινά: Συζήτηση για το άσυλο και την μετανάστευση
Συνάντηση Μητσοτάκη - Σχοινά: Τον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτη Σχοινά, υποδέχτηκε ο πρωθυπουργός στο Μέγαρο Μαξίμου.

Συνάντηση Μητσοτάκη – Σχοινά: Συζήτηση για ένα ευρύ φάσμα θεμάτων και τα αποτελέσματά τους για τη χώρα μας, είχε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη συνάντησή του, στο Μέγαρο Μαξίμου, με τον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτη Σχοινά. Όπως ανέφεραν κυβερνητικές πηγές, στη διάρκεια της συνάντησης, η οποία πραγματοποιήθηκε σε πολύ φιλικό κλίμα, συζητήθηκαν οι ευρωπαϊκές πολιτικές και τρέχουσες εξελίξεις για ποικίλα εν εξελίξει ζητήματα, με ιδιαίτερη έμφαση στην ευρωπαϊκή πολιτική για το προσφυγικό – μεταναστευτικό.

Ο κ. Σχοινάς ενημέρωσε τον πρωθυπουργό για τις προετοιμασίες της Επιτροπής αναφορικά με την παρουσίαση του νέου ευρωπαϊκού συμφώνου για το άσυλο και τη μετανάστευση, βασικό στοιχείο του οποίου θα είναι ο επιμερισμός των βαρών σε όλα τα κράτη – μέλη.

Νωρίτερα, όπως έγινε γνωστό, σε μια από τις πρώτες του κινήσεις, το νεοσύστατο υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου προχώρησε στην επιστροφή έντεκα παράνομων μεταναστών από τη Μυτιλήνη στην Τουρκία. Σύμφωνα με την ενημέρωση που παρείχε ο υπουργός Νότης Μηταράκης με ανάρτηση στον προσωπικό λογαριασμό του, στο Facebook, οι παράνομοι μετανάστες προέρχονταν από Ιράκ, Αφγανιστάν, Πακιστάν, Σομαλία, Αλγερία, Μαρόκο και Τυνησία και δε δικαιούνται διεθνούς προστασίας.

Yπενθυμίζεται, πως την Τετάρτη ανακοινώθηκε η ίδρυση υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου. Η κυβέρνηση προχώρησε στην ίδρυση του συγκεκριμένου υπουργείου προκειμένου να τοποθετήσει συγκεκριμένα άτομα σε θέσεις κλειδιά που θα προσπαθήσουν να επιλύσουν το μείζον πρόβλημα του μεταναστευτικού. Στη θέση του υπουργού τοποθετήθηκε ο μέχρι σήμερα υφυπουργός Εργασίας, Νότης Μηταράκης ενώ σε αυτή του αναπληρωτή υπουργού τοποθετείται ο μέχρι σήμερα αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιώργος Κουμουτσάκος. Το χαρτοφυλάκιο του κ. Μηταράκη στο υπουργείο Εργασίας ανέλαβε ο υπουργός Γιάννης Βρούτσης.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play