Πολιτική

Τούρκοι χάκερς «χτύπησαν» ελληνικές κυβερνητικές ιστοσελίδες

Τούρκοι χάκερς «χτύπησαν» ελληνικές κυβερνητικές ιστοσελίδες
Τούρκοι χάκερς υποστηρίζουν ότι "χτύπησαν" ελληνικές κυβερνητικές ιστοσελίδες - Επιβεβαίωσε την κυβερνοεπίθεση η Αθήνα - Λίγο μετά τις 20:00 επανήλθαν οι ιστοσελίδες.

Τούρκοι χάκερς υποστηρίζουν ότι βρίσκονται πίσω από την επίθεση στα sites της Βουλής, του υπουργείου Εξωτερικών, του Υπουργείου Οικονομικών Μια σειρά από ιστοσελίδες, ανάμεσα σε αυτές της Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών (ΕΥΠ), της Βουλής, του υπουργείου Εξωτερικών, του χρηματιστηρίου, του υπουργείου Οικονομικών υποστηρίζουν ότι χτύπησαν Τούρκοι χάκερς. Η ομάδα χάκερ Anka Neferler με ανάρτησή της στο Facebook ανέλαβε την ευθύνη. Η ομάδα αυτή ήδη… επιχαίρει στον λογαριασμό της στο Twitter για το γεγονός ότι η κυβερνοεπίθεση αυτή έχει μεταδοθεί από ελληνικά Μέσα Ενημέρωσης.

Η Αθήνα επιβεβαίωσε την κυβερνοεπίθεση. Ωστόσο, λίγο μετά τις 20:00 οι ιστοσελίδες άρχισαν να επανέρχονται με πρώτη της Βουλής και εν συνεχεία της ΕΥΠ, του ΥΠΕΞ, του Χρηματιστηρίου.

Στο site της Βουλής, σύμφωνα με κοινοβουλευτικές πηγές, η επίθεση περιορίστηκε στην υπερφόρτωση της γραμμής με αποτέλεσμα την πτώση της ιστοσελίδας της, αλλά αποκρούστηκε οποιαδήποτε προσπάθεια υποκλοπής στοιχείων ή ανάρτησης μηνύματος των δραστών. Κατά τις ίδιες πηγές μάλιστα από τα πρώτα στοιχεία των ελέγχων των τεχνικών ασφαλείας δεν προκύπτει ότι την κυβερνοεπίθεση έκαναν Τούρκοι χάκερς, αν και οι έρευνες συνεχίζονται. Αυτή την ώρα οι τεχνικές υπηρεσίες της Βουλής έχουν ρίξει εσκεμμένα την επίσημη ιστοσελίδα του Ελληνικού Κοινοβουλίου προκειμένου να αποφορτιστεί και να αποκατασταθεί πλήρως η λειτουργία της. Ωστόσο από το ΥΠΟΙΚ αναφέρουν ότι η ιστοσελίδα του υπουργείο είναι σε συντήρηση και ότι από χθες ήταν γνωστό ότι η ιστοσελίδα του ggps (taxis) θα πραγματοποιήσει εργασίες συντήρησης από σήμερα έως το πρωί του Σαββάτου στις 10 και κατά τη διάρκεια των εργασιών δεν θα ήταν δυνατή η πρόσβαση στις υπηρεσίες.

Η ιστοσελίδα της ΕΥΠ μετά την επίθεση:

 Η ενημέρωση των Τούρκων χάκερς στο Twitter:

Τι είναι οι επιθέσεις DOS attack

Επρόκειτο για επιθέσεις τύπου «DOS attack» όπως λέγονται. Τι συμβαίνει με αυτές τις επιθέσεις; Πρόκειται για επιθέσεις διανεμημένες από πάρα πολλούς υπολογιστές (bots) ταυτόχρονα προς έναν εξυπηρετητή (server). Οι χάκερς, δηλαδή, αγοράζουν πολλά «bots», πολλές διευθύνσεις IP και χτυπούν ταυτόχρονα κάποιον server, με αποτέλεσμα να δημιουργούν συνωστισμό επισκεψιμότητας (traffic) στην ιστοσελίδα. Συμβαίνει με απλά λόγια κάτι ανάλογο με το να επιχειρήσουν να μπουν στην πόρτα ενός καταστήματος πάρα πολλοί πελάτες. Λόγω συνωστισμού δεν θα μπει κανένας. Οι ελληνικές αρμόδιες υπηρεσίες, προκειμένου να αποφύγουν υποκλοπές πληροφοριών έριξαν εσκεμμένα τις ιστοσελίδες τους.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play