Ελλάδα

Ζακ Κωστόπουλος Δίκη: Παραπέμπονται ο κοσμηματοπώλης και άλλοι 5 κατηγορούμενοι

Ζακ Κωστόπουλος Δίκη: Παραπέμπονται ο κοσμηματοπώλης και άλλοι 5 κατηγορούμενοι
Ζακ Κωστόπουλος Δίκη: Ενώπιον του δικαστηρίου θα βρεθούν ο κοσμηματοπώλης και οι άλλοι πέντε κατηγορούμενοι της υπόθεσης.

Ζακ ΚωστόπουλοςΔίκη: Τον Σεπτέμβριο του 2018 ο γνωστός ακτιβιστής ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου στο κέντρο της Αθήνας. Οι έξι κατηγορούμενοι για τη δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου παραπέμπονται σε δίκη για το αδίκημα της θανατηφόρας σωματικής βλάβης. Συγκεκριμένα πρόκειται για τον ιδιοκτήτη του κοσμηματοπολείου, το μεσίτη που φαίνεται να είναι άμεσος συνεργός του στο βίντεο και τέσσερις αστυνομικοί.

Οι κατηγορούμενοι θα δικαστούν από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο για το αδίκημα της θανατηφόρας σωματικής βλάβης. Οι δικαστές του συμβουλίου, υιοθέτησαν την εισαγγελική πρόταση, κρίνοντας ότι ορθά αποδόθηκε η επίμαχη κατηγορία και όχι αυτή της ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο. Θυμίζουμε ότι ο μεσίτης φέρεται να κρυβόταν πίσω από επίθεση σε γυναίκα δημοσιογράφο στον ίδιο δρόμο πριν λίγες ημέρες.

Θανατηφόρα σωματική βλάβη και όχι για ανθρωποκτονία, παραπέμπονται οι κατηγορούμενοι

Η οικογένεια του 33χρονου Ζακ με επιστολή της είχε ζητήσει εδώ και καιρό της έναρξη της δίκης. Χαρακτηριστικά τόνιζαν ότι οι διαδικασίες έχουν ήδη καθυστερήσει αρκετά. Τελικά αυτό έγινε πραγματικότητα και οι κατηγορούμενοι θα δικαστούν από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο. Αξίζει να σημειωθεί ότι η πρόταση του εισαγγελέα που υιοθετήθηκε και από το δικαστικό συμβούλιο, διατηρεί το πιο ελαφρύ ποινικό πλαίσιο έναντι των κατηγορουμένων.

«Η απόδοση δικαιοσύνης αποκτά ουσιαστική σημασία όταν γίνεται σε εύλογο χρονικό διάστημα από την τέλεση της αξιόποινης πράξης, ώστε να μην εμπεδώνονται μηνύματα ατιμωρησίας και να λειτουργεί αποτρεπτικά για βίαιες και εγκληματικές συμπεριφορές», ανέφεραν οι γονείς του Ζακ σε ανακοίνωση τους.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments