Θέσεις Εργασίας

Προσλήψεις νοσοκομεία: Ανοίγει η πλατφόρμα για το επικουρικό προσωπικό

Προσλήψεις νοσοκομεία: Ανοίγει η πλατφόρμα για το επικουρικό προσωπικό
Προσλήψεις νοσοκομεία: Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να ενεργοποιηθεί η διαδικασία υποβολής δηλώσεων για την πρόσληψη επικουρικού προσωπικού στα δημόσια νοσοκομεία.

Προσλήψεις νοσοκομεία: Σύμφωνα με πληροφορίες, το Υπουργείο Υγείας βρίσκεται ένα βήμα πριν δώσει την έγκρισή του για να ανοίξει η πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων (loipoepikouriko.moh.gov.gr) για την κάλυψη θέσεων επικουρικού προσωπικού. Συγκεκριμένα, η διαδικασία είναι έτοιμη να ξεκινήσει εντός της επόμενης εβδομάδας και φέρεται να αφορά διάφορες ειδικότητες, ιατρών, νοσηλευτών, κοινωνικών λειτουργών, ψυχολόγων, φαρμακοποιών, διαιτολόγων.

Άλλωστε, όπως διευκρινίζεται, η αντίστοιχη πλατφόρμα των γιατρών είναι ανοικτή συνεχώς.

Ο Υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας έχει αναφερθεί επανειλημμένως στην υλοποίηση προγραμμάτων προσλήψεων ιατρικού, νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού για τα δημόσια νοσοκομεία, κάνοντας λόγο για περισσότερα 2.500 άτομα συνολικά μόνο φέτος. Ειδικά για εκτός τους επικουρικούς έχει ακουστεί μια στόχευση έως και 900 θέσεων (συμπεριλαμβανομένων και των ιατρών). Όπως είχε επισημάνει μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας και με συγκεκριμένες διαδικασίες μέσα από το ΑΣΕΠ, ενώ μιλώντας στη Βουλή πριν από ένα μήνα είχε αναφέρει πως προχωρούν οι 175 διορισμοί γιατρών για τα τμήματα επειγόντων περιστατικών αλλά και 1.300 θέσεις κυρίως νοσηλευτών και τραυματιοφορέων. Άλλες 50 θέσεις πληρωμάτων ασθενοφόρων στο ΕΚΑΒ δρομολογούνται όπως και η πρόσληψη 950 μόνιμων γιατρών.

Συμβάσεις έργου θα υπέγραφαν 800 νέοι γιατροί και 1.500 ειδικευόμενοι νοσηλευτές. «Η πρόσληψη γιατρών, νοσηλευτών και λοιπού προσωπικού μέχρι σήμερα με τις διαδικασίες του ΑΣΕΠ απαιτούσε πάνω από ενάμιση χρόνο. Με ηλεκτρονική πλατφόρμα και συγκεκριμένες διαδικασίες -πάλι μέσα από το ΑΣΕΠ– θα έχουμε γιατρούς, νοσηλευτές και λοιπό προσωπικό στα νοσοκομεία μας σε λιγότερο από πέντε μήνες», είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments