Πολιτική

Προκόπης Παυλόπουλος τηλεφώνημα σε Αικατερίνη Σακελλαροπούλου: Συνεχάρη τη νέα Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Προκόπης Παυλόπουλος τηλεφώνημα σε Αικατερίνη Σακελλαροπούλου: Συνεχάρη τη νέα Πρόεδρο της Δημοκρατίας
Προκόπης Παυλόπουλος τηλεφώνημα σε Αικατερίνη Σακελλαροπούλου: Ο κ. Προκόπης Παυλόπουλος μετά το πέρας της ψηφοφορίας και την ανακήρυξη της νέας Προέδρου της Δημοκρατίας, επικοινώνησε τηλεφωνικώς με την κα Αικατερίνη Σακελλαροπούλου και της εξέφρασε τα ειλικρινή του συγχαρητήρια.

Προκόπης Παυλόπουλος τηλεφώνημα σε Αικατερίνη Σακελλαροπούλου: Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος μετά το πέρας της ψηφοφορίας και την ανακήρυξη της νέας Προέδρου της Δημοκρατίας, επικοινώνησε τηλεφωνικώς με την κα Αικατερίνη Σακελλαροπούλου και της εξέφρασε τα ειλικρινή του συγχαρητήρια, καθώς και τις θερμές ευχές του για κάθε επιτυχία κατά την άσκηση των καθηκόντων της.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, ο κ. Προκόπης Παυλόπουλος θα παραμείνει στα καθήκοντά του μέχρι την ολοκλήρωση της θητείας του, στις 13 Μαρτίου, όπου θα τον διαδεχθεί η νέα Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Η κυρία Σακελλαροπούλου, μετά την ορκωμοσία της θα μεταβεί στο Προεδρικό Μέγαρο προκειμένου να γίνει η τελετή παράδοσης-παραλαβής με τον κ. Παυλόπουλο.

 Η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου είναι η πρώτη γυναίκα Πρόεδρος της Δημοκρατίας, λαμβάνοντας 261 ψήφους υπέρ, ενώ 33 βουλευτές ψήφισαν παρών.  Συγκεκριμένα, επί 294 παρόντων βουλευτών, και μετά από ονομαστική ψηφοφορία, η κα Σακελλαροπούλου έλαβε τις ψήφους των βουλευτών της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και του Κινήματος Αλλαγής ενώ «παρών» δήλωσαν οι βουλευτές του ΚΚΕ, της Ελληνικής Λύσης και του ΜέΡΑ.

Από την ψηφοφορία απουσίαζαν ο βουλευτής της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς ο οποίος βρίσκεται σε οικογενειακό ταξίδι στις ΗΠΑ και με επιστολή του γνωστοποίησε ότι αν ήταν παρών θα στήριζε την υποψηφιότητα της κ. Σακελλαροπούλου, καθώς και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Ζουράρις, Τρύφων Αλεξιάδης και Νίκος Συρμαλένιος οι δύο τελευταίοι για λόγους υγείας. Ο κ. Αλεξιάδης και ο κ. Συρμαλένιος γνωστοποίησαν, με επιστολή τους στον πρόεδρο της Βουλής ότι αν ήταν παρόντες θα ψήφιζαν την κυρία Σακελλαροπούλου, ωστόσο απουσίαζε η κ. Αδάμου από το ΜΕΡΑ 25.

Επίσης, αξίζει να σημειωθεί ότι η κα Αικατερίνη Σακελλαροπούλου βρισκόταν στο Συμβούλιο της Επικρατείας, όπου και της ανακοινώθηκε το αποτέλεσμα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments