Πολιτική

Εκτός λειτουργίας πολλά κυβερνητικά sites – “Έπεσε” και η ιστοσελίδα του πρωθυπουργού [pics]

Εκτός λειτουργίας πολλά κυβερνητικά sites – “Έπεσε” και η ιστοσελίδα του πρωθυπουργού [pics]
"Έπεσαν" κυβερνητικά sites: Μία ομάδα χάκερ από την Τουρκία υποστηρίζει στη σελίδα της στο facebook ότι ευθύνεται για τις δυσλειτουργίες των ελληνικών κυβερνητικών ιστοσελίοδων.

“Έπεσαν” κυβερνητικά sites: Εκτός λειτουργίας τέθηκαν αρκετά sites της κυβέρνησης, συμπεριλαμβανομένου και εκείνο του πρωθυπουργού, λίγο μετά τις 9 το βράδυ της Πέμπτης 23 Ιανουαρίου 2020. Μέχρι αυτή την ώρα παραμένει άγνωστη η αιτία, ωστόσο φαίνεται να πρόκειται για συντονισμένη ενέργεια χάκερς. Πιο συγκεκριμένα αδύνατη ήταν η πρόσβαση στα sites του Πρωθυπουργού, των Υπουργείων Εσωτερικών, Εξωτερικών, Εμπορικής Ναυτιλίας, της Ελληνικής Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής.

Το site του Πρωθυπουργού, primeminister.gr:

Δείτε πως εμφανιζόταν η σελίδα του Υπουργείου Οικονομικών:

Μία ομάδα χάκερ από την Τουρκία υποστηρίζει στη σελίδα της στο facebook ότι ευθύνεται για τη δυσλειτουργία στην ιστοσελίδα του ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών. Μέχρι στιγμής δεν έχει επιβεβαιωθεί ότι τα sites της Κυβέρνησης “έπεσαν” λόγω επίθεσης χακερς. Υπενθυμίζεται πως πριν από λίγα 24ωρα, Τούρκοι χάκερς είχαν προχωρήσει σε κυβερνοεπίθεση και είχαν “ρίξει” τις ιστοσελίδες της Βουλής, της ΕΥΠ, πάλι του Υπουργείου Εξωτερικών, του Χρηματιστηρίου, αλλά και του Υπουργείου Οικονομικών.

Λίγο μετά τις 10.30 το βράδυ, αποκαταστάθηκαν τα προβλήματα στη λειτουργία ελληνικών κυβερνητικών ιστοσελίδων.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments