Διεθνή

Ισχυρός σεισμός στην Τουρκία: 14 νεκροί – Πάνω από 300 τραυματίες – Συγκλονιστικά βίντεο [pics&vid]

Ισχυρός σεισμός στην Τουρκία: 14 νεκροί – Πάνω από 300 τραυματίες – Συγκλονιστικά βίντεο [pics&vid]
Ισχυρός σεισμός στην Τουρκία: Στους δεκατέσσερις ανέρχονται οι νεκροί από τον ισχυρό σεισμό σύμφωνα με ανακοίνωση της Αρχής διαχείρισης καταστροφών και εκτάκτων καταστάσεων.

Ισχυρός σεισμός στην Τουρκία: Τουλάχιστον 14 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι 300 τραυματίστηκαν μετά την ισχυρή σεισμική δόνηση 6,8 βαθμών που σημειώθηκε στην επαρχία Ελαζίγ στα ανατολικά της Τουρκίας, σύμφωνα με ανακοίνωση της Αρχής διαχείρισης καταστροφών και εκτάκτων καταστάσεων. Σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Σεισμολογικό Κέντρο, το εστιακό βάθος του σεισμού ήταν στα 10 χιλιόμετρα. Μετά τον αρχικό σεισμό, ακολούθησαν αρκετοί μετασεισμοί με αποτέλεσμα δεκάδες πολίτες να βγουν έντρομοι από τα σπίτια τους. Αμέσως μετά τον ισχυρό σεισμό, ακολούθησε και δεύτερος ισχυρός σεισμός στα 5,4 Ρίχτερ.

Το γραφείο διαχείρισης Καταστροφών και Εκτάκτων Καταστάσεων ανέφερε ότι το επίκεντρο του σεισμού είναι το Σιβρίτζε. Τουρκικές οργανώσεις αρωγής στέλνουν ομάδες στην πληγείσα περιοχή. Κρατικά ΜΜΕ στη γειτονική Συρία μετέδωσαν ότι ο σεισμός έγινε αισθητός σε περιοχές της χώρας. Μέσα μαζικής ενημέρωσης στον Λίβανο μετέδωσαν ότι η σεισμική δόνηση έγινε αισθητή στη Βηρυτό και την Τρίπολη.

Ο υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού ανέφερε  πως από τον ισχυρό σεισμό αρκετά κτίρια κατέρρευσαν ή υπέστησαν ζημιές. Από την πλευρά του, ο υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ επισήμανε ότι ο τουρκικός στρατός είναι έτοιμος να συνδράμει στις επιχειρήσεις διάσωσης, εφόσον χρειαστεί. Οι πρώτες εικόνες που έρχονται από την Τουρκία και διαδίδονται στα social media δείχνουν πως κτήρια έχουν καταρρεύσει.

Ήδη σωστικά συνεργεία σπεύδουν στην περιοχή που έχει πληγεί, αλλά το έργο τους αναμένεται να είναι εξαιρετικά δύσκολο, αφού η γη σείεται από τους μετασεισμούς. Ηδη έχει καταγραφεί ισχυρή δόνηση 5,4 Ρίχτερ και μικρότερες της τάξης των 5,1 και 1. Παράλληλα, o κόσμος τρομοκρατήθηκε από την μεγάλη δόνηση και όπως φαίνεται σε βίντεο που δημοσιεύεται από τα τοπικά μέσα, βγήκε πανικόβλητος στους δρόμους, με τη θερμοκρασία στην περιοχή να βρίσκεται κοντά στο μηδέν.

Δείτε εικόνες και συγκλονιστικά βίντεο από τον ισχυρό σεισμό στην Τουρκία:

https://twitter.com/emreulus1903/status/1220779086299238402

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments