Πολιτική

Αυτή είναι η φωτογραφία του Τσίπρα από το παρελθόν που δεν έχετε ξαναδεί ποτέ

Αυτή είναι η φωτογραφία του Τσίπρα από το παρελθόν που δεν έχετε ξαναδεί ποτέ
Αλέξης Τσίπρας: Μία διαφορετική φωτογραφία του πρώην πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, βλέπει το "φως" της δημοσιότητας.

Αλέξης Τσίπρας: Ο πρόεδρος τους ΣΥΡΙΖΑ και άλλοτε πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, δεν ήταν πάντα έτσι όπως τον ξέρουμε σήμερα. Από τότε που ήταν μακρυμάλλης φοιτητής στο Πολυτεχνείο μέχρι σήμερα, έχουν περάσει αρκετά χρόνια. Τα μαλλιά είναι κοντά, σε αντίθεση με τον «Ποδέμο» Ισπανό σύντροφό του, που εμμένει στην αλογοουρά και τα κιλά έχουν αυξηθεί. 

Μάρτυρας η φωτογραφία που δημοσιεύει σήμερα το Flash.gr:

Του έχει αναγνωριστεί ότι είναι ένας πολιτικός χωρίς συμπλέγματα. Αυτή του η ιδιότητα, με τα χρόνια αποδείχτηκε ότι δεν είναι μία κάποια αρετή αλλά ένα βέλος στη φαρέτρα του. Κάποιος μπορεί να ισχυριστεί ότι αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι από την εποχή των μαθητικών χρόνων συμβαδίζει με τη ζωή και όχι με κάποιο ατομικό σενάριο στο χέρι. Στην εσωτερική πολιτική, ο πρώην πρωθυπουργός πέραν των όσων αδιαμφισβήτητα κατάφερε, δεν μπόρεσε να αποκολληθεί από τον κομματικό μαστό και να χειραφετηθεί τα δέοντα. Και υπάρχουν εύλογα ερωτήματα αν θα το κάνει ή θα συνεχίζει να είναι ανεκτικός.

“Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν θα εξαντλήσει την τετραετία”:

Χθες, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σε συνέντευξη του στην “Εφημερίδα των Συντακτών” εκτίμησε ότι η Νέα Δημοκρατία δεν θα εξαντλήσει την τετραετία. Σε ερώτηση για το αν «ο κ. Μητσοτάκης εξαντλήσει την τετραετία», ο κ. Τσίπρας απάντησε κατηγορηματικά «όχι» και εξήγησε: «Η φθορά της κυβέρνησής του έχει αρχίσει, και ήδη στελέχη της ΝΔ και ο ίδιος ο πρωθυπουργός ερωτοτροπούν με την ιδέα να προλάβουν την ανατροπή των συσχετισμών, με πρόωρη προσφυγή στις κάλπες. Η πολιτική τους και οι αντιδράσεις που αυτή προκαλεί είναι που τους επιβάλλουν να επεξεργάζονται σενάρια πρόωρων εκλογών».

Ακολούθως προέβλεψε ότι «θα την πατήσουν όμως γιατί υποτιμούν το γεγονός ότι οι εκλογές αυτές θα είναι με απλή αναλογική. Μιλάνε για διπλές. Μα τι σκέφτονται να κάνουν; Να πάνε σε εκλογές και θα διεκδικήσουν ψήφο λέγοντας στους ψηφοφόρους ότι η κάλπη δεν έχει αξία, περιμένετε την επόμενη; Θα διακινδυνεύσουν τεράστιες εκπλήξεις. Σε κάθε περίπτωση εμείς θα είμαστε έτοιμοι για να διεκδικήσουμε στις εκλογές, όποτε κι αν αυτές γίνουν, την λαϊκή στήριξη στον ΣΥΡΙΖΑ και σε μια κυβέρνηση δημοκρατικής και προοδευτικής συνεργασίας, που δε θα έχει τη ΝΔ ως μέρος της λύσης».

Υπενθυμίζεται, πως σαν χθες (25 Ιανουαρίου), πέντε χρόνια πριν, ο ΣΥΡΙΖΑ κέρδισε τις εκλογές και ο Αλέξης Τσίπρας έγινε πρωθυπουργός της χώρας.

Στις 25 Ιανουαρίου 2015 ύστερα από πρόωρες εκλογές η κάλπη έβγαλε μεγάλο νικητή τον ΣΥΡΙΖΑ, με ποσοστό 36,34%, έναντι 27,81% της ΝΔ. Ήταν η πρώτη φορά που ένα κόμμα εκτός του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ ερχόταν στην εξουσία μετά την μεταπολίτευση και για πρώτη φορά στην ιστορία της Ελλάδας, ψηφίστηκε ένα κόμμα της κομμουνιστογενούς Αριστεράς. Ο ΣΥΡΙΖΑ έλαβε 149 έδρες και δεν εξασφάλισε την πλειοψηφία στην Βουλή. Την επόμενη μέρα, ανακοίνωσε την συνεργασία του με τους Ανεξάρτητους Έλληνες του Πάνου Καμμένου και η κυβέρνηση σχηματίστηκε με 162 βουλευτές. Ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, ορκίστηκε πρωθυπουργός και έγινε ο νεότερος πολιτικός που πήρε το πρωθυπουργικό χρίσμα στην ιστορία της χώρας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments