Πολιτική

ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ δημοσκόπηση: Στο 15,1% η διαφορά των δύο κομμάτων

ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ δημοσκόπηση: Στο 15,1% η διαφορά των δύο κομμάτων
ΝΔ ΣΥΡΙΖΑ δημοσκόπηση: Τα ελληνοτουρκικά, το μεταναστευτικό και η πτώση των θετικών γνωμών των πολιτών για τις επιδόσεις της κυβέρνησης σε ασφάλεια και παιδεία καταγράφονται σε έρευνα της Metron Analysis για λογαριασμό του «Βήματος της Κυριακής».

ΝΔ ΣΥΡΙΖΑ δημοσκόπηση:  Το πρώτο ανησυχητικό καμπανάκι μετά τις εκλογές της 7ης Ιουλίου χτυπούν οι πολίτες στην κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, σύμφωνα με έρευνα της Metron Analysis για το «Βήμα της Κυριακής». Στην έρευνα καταγράφεται αυξανόμενη ανησυχία των Ελλήνων για τα ελληνοτουρκικά και το μεταναστευτικό, αλλά και πτώση των θετικών γνωμών για τις επιδόσεις της κυβέρνησης σε τρεις ακόμη τομείς, στην ασφάλεια, την παιδεία και το μεταναστευτικό.

Για τα ελληνοτουρκικά, το 61% φοβάται ότι υπάρχει αυξημένες κίνδυνος πολεμικής σύρραξης και το 62% αναφέρει ότι οι δύο χώρες θα πρέπει να λύσουν τις διαφορές τους ειρηνικά. Όσον αφορά στην αντιμετώπιση της εγκληματικότητας οι θετικές γνώμες μειώθηκαν από το 52% στο 45%, στην παιδεία οι θετικές γνώμες μειώθηκαν από το 49% στο 38% και στο μεταναστευτικό μειώθηκαν από το 25% στο 16%.

Στην έρευνα καταγράφεται πρωτιά της Νέας Δημοκρατίας με 15,1% διαφορά στην πρόθεση ψήφου από την ΣΥΡΙΖΑ, 37,1% έναντι 22%.

Γενικά, από την έρευνα προκύπτει ότι το πολιτικό σκηνικό εμφανίζεται παγιωμένο τους τελευταίους μήνες. Έτσι, τρίτο κόμμα παραμένει το Κίνημα Αλλαγής με 5,7%, ακολουθεί το ΚΚΕ με 5%, η Ελληνική Λύση με 4,8% και το Μέρα25 με 4% . Ο Κυριάκος Μητσοτάκη παραμένει καταλληλότερος πρωθυπουργός με μεγάλη διαφορά, αφού καταλληλότερο τον θεωρεί το 48% , έναντι του 18% που θεωρεί καταλληλότερο για πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, όμως, βελτιώνει το προφίλ του καθώς οι αρνητικές γνώμες μειώθηκαν στο 65% από 67% τον Δεκέμβριο και η δημοφιλία του αυξήθηκε μέσα σε ένα μήνα κατά πέντε μονάδες, από το 36% στο 41% .

Σύμφωνα με την έρευνα, οι πολίτες δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης στη νέα Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Αικατερίνη Σακελλαροπούλου.

Η κ. Σακελλαροπούλου που ψηφίστηκε από τα τρία κόμματα, Νέα Δημοκρατία, ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ και 261 βουλευτές συνολικά, φαίνεται να τυγχάνει ευρείας αποδοχής και από την κοινωνία καθώς το 59% των πολιτών συμφωνεί με τη συγκεκριμένη επιλογή και τους συμβολισμούς που τη συνοδεύουν για το ύπατο πολιτειακό αξίωμα. Τέλος, οι πολίτες σε ποσοστό 52% είναι εναντίον και σε ποσοστό 38% υπέρ της αλλαγής του εκλογικού νόμου από απλή σε ενισχυμένη αναλογική που ψηφίστηκε την περασμένη Παρασκευή από τη Βουλή.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments