Ελλάδα

Εποχική γρίπη σχολεία: Έγκύκλιος για απουσίες μαθητών – Δεν θα προσμετρώνται

Εποχική γρίπη σχολεία: Έγκύκλιος για απουσίες μαθητών – Δεν θα προσμετρώνται
Εποχική γρίπη σχολεία: Με απόφαση του οικείου Συλλόγου Διδασκόντων/ουσών καταχωρίζονται αλλά δεν προσμετρώνται οι απουσίες από τα μαθήματα μαθητών/τριών έως πέντε (5) εργάσιμων ημερών που οφείλονται στην έξαρση της εποχικής γρίπης, από τον Ιανουάριο 2020 έως και τον Μάρτιο 2020.

Εποχική γρίπη σχολεία: Τα κρούσματα της εποχικής γρίπης στη χώρα μας λόγω της απότομης πτώσης της θερμοκρασίας το τελευταίο διάστημα, αυξάνονται ολοένα και περισσότερο κυρίως στα σχολεία, όπου ο ιός βρίσκεται σε έξαρση. Για τον λόγο αυτό, το υπουργείο Παιδείας με σημερινή του εγκύκλιο που απέστειλε προς τις σχολικές μονάδες αποφάσισε ότι οι απουσίες των μαθητών που οφείλονται στην έξαρση της εποχικής γρίπης θα καταχωρούνται αλλά έως πέντε ημέρες δεν θα προσμετρώνται.

Συγκεκριμένα με εγκύκλιος που υπογράφει η υφυπουργός Σοφία Ζαχαράκη σχετικά με της απουσίες λόγω της έξαρσης της εποχικής γρίπης προβλέπει:

«Με απόφαση του οικείου Συλλόγου Διδασκόντων/ουσών καταχωρίζονται αλλά δεν προσμετρώνται οι απουσίες από τα μαθήματα μαθητών/τριών έως πέντε (5) εργάσιμων ημερών που οφείλονται στην έξαρση της εποχικής γρίπης, από τον Ιανουάριο 2020 έως και τον Μάρτιο 2020. Η απόφαση αυτή εκδίδεται κατόπιν αιτήσεως και με την προσκόμιση από τους/τις ενδιαφερόμενους/ες πρόσφατης βεβαίωσης δημόσιου ή ιδιωτικού νοσηλευτικού ιδρύματος ή ιδιώτη γιατρού, που να πιστοποιεί το είδος και τη διάρκεια της ασθένειας», δήλωσε η υφυπουργός κ. Ζαχαράκη.
Τα κύρια μέτρα για την αντιμετώπιση της γρίπης είναι:
  • Η τήρηση των μέτρων υγιεινής των χεριών και αναπνευστικής υγιεινής (πχ κάλυψη του βήχα και του φτερνίσματος). Επισημαίνεται η ανάγκη οικειοθελούς απομόνωσης και αποφυγής συγχρωτισμού για τα άτομα που έχουν συμπτώματα γρίπης για την αποφυγή μετάδοσης του ιού.
  • Η έγκαιρη χρήση των αντι-ιικών φαρμάκων κατά της γρίπης με τις πρώτες εκδηλώσεις (μέσα σε 2 ημέρες) κατά την κρίση των θεραπόντων ιατρών, χωρίς να είναι απαραίτητη η εργαστηριακή επιβεβαίωση. Υπενθυμίζεται ότι η σωστή χρήση των αντι-ιικών στις κλινικές ομάδες υψηλού κινδύνου του πληθυσμού (ακόμη και σε ήπια συμπτώματα από γρίπη) προστατεύει από τις επιπλοκές. Τα αντι-ιικά φάρμακα χορηγούνται με απλή ιατρική συνταγή.
  • Ο εμβολιασμός, που αποτελεί το πιο αποτελεσματικό τρόπο προστασίας από τη γρίπη, με προτεραιότητα στις ομάδες υψηλού κινδύνου του πληθυσμού και το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό.
  • O ΕΟΔΥ τονίζει την ανάγκη συνέχισης του εμβολιασμού των ευπαθών ομάδων του πληθυσμού με το αντιγριπικό εμβόλιο καθ’ όλη τη διάρκεια του χειμώνα και κατά την περίοδο της γρίπης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments