Διεθνή

Κόμπι Μπράιαντ πέθανε: Ο Black Mamba μέσα από 15 φράσεις

Κόμπι Μπράιαντ πέθανε: Ο Black Mamba μέσα από 15 φράσεις
Κόμπι Μπράιαντ πέθανε: Ο θρύλος των Λέικερς ήταν πολλά παραπάνω από ένας απλός αθλητής.

Κόμπι Μπράιαντ πέθανε: Ο πλανήτης σήμερα είναι συγκλονισμένος και θρηνεί για την απώλεια του Κόμπι Μπράιαντ και της 13χρονης κόρης του Τζιάνα. Φυσικά, όλοι προσεύχονται και για τα υπόλοιπα θύματα του τραγικού δυστυχήματος με το ιδιωτικό ελικόπτερο του Κόμπι, αλλά όπως και να το κάνουμε, ο Mamba είναι αυτός που ξέρουμε, που έχει μπει στα σπίτια μας και στις καρδιές μας και ο τραγικός χαμός του μαζί με την κόρη του, την οποία προπονούσε ο ίδιος στο μπάσκετ και είχε όνειρο να παίξει στο WNBA, πραγματικά μας ραγίζει την καρδιά.

Ο Κόμπι Μπράιαντ δεν ήταν απλά ένας αθλητής. Δεν ήταν απλά ένας πρωταθλητής. Ούτε καν απλά ένας θρύλος. Ήταν και είναι κάτι παραπάνω. Είναι ένα σύμβολο αποφασιστικότητας και σκληρής δουλειάς, όχι μόνο για όλους τους αθλητές του πλανήτη, αλλά για όλους τους ανθρώπους που τον ήξεραν, ανεξαρτήτως αν είναι αθλητές ή όχι. Ο Κόμπι Μπράιαντ έδωσε τα πάντα σε αυτό που αγαπάει, για να του τα δώσει πίσω και αυτό. Έδωσε ότι είχε και δεν είχε στο μπάσκετ και αυτό του τα έδωσε πίσω με το παραπάνω.

Έτσι ενέπνευσε μια ολόκληρη γενιά να μην τα παρατάει και να δίνει τα πάντα για τους στόχους της

Σε συνέντευξη του μετά την απόφαση να κρεμάσει τα παπούτσια του είπε: «Δεν μου λείπει το παιχνίδι (μπάσκετ) γιατί με ακολουθεί. Ό,τι έχω τώρα, το έχω μάθει στο μπάσκετ. Τα κουβαλάω μαζί μου μέχρι αυτή τη μέρα. Το παιχνίδι δεν με έχει αφήσει. Σωματικά ναι, αλλά ψυχολογικά όλα προέρχονται από το παιχνίδι. Οι αθλητές πρέπει να καταλάβουν ότι υπάρχει ένα φινάλε και είναι ΟΚ. Είναι δύσκολο να αφήσεις κάτι που έχεις κάνει τη μισή ζωή σου. Έχει γίνει αυτό που είσαι. Αλλά υπάρχει διαφορά ανάμεσα σε αυτό που κάνεις και στο να καταλάβεις ότι δεν είναι αυτό που είσαι».

Διαβάστε 15 χαρακτηριστικές φράσεις του Κόμπι, που αντικατοπτρίζουν στο 100% αυτό που έμεινε στην ιστορία ως “Mamba Mentality”:

  • Το πιο σημαντικό πράγμα είναι να προσπαθείς να εμπνεύσεις τους ανθρώπους να γίνουν σπουδαίοι σε οτιδήποτε επιλέξουν να κάνουν.
  • Κάθε αρνητικό πράγμα – πίεση, προκλήσεις – είναι μια ευκαιρία να «ανέβεις».
  • Έχω στιγμές αμφιβολίας. Έχω ανασφάλειες. Έχω φόβο της αποτυχίας. Έχω βράδια που κατεβαίνω στο παιχνίδι και λέω «Η πλάτη μου πονάει, τα πόδια μου πονάνε, τα γόνατά μου πονάνε. Δεν το’χω. Θέλω να πάω να χαλαρώσω». Όλοι αμφισβητούμε τον εαυτό μας. Δεν το αρνείσαι, αλλά δεν παραδίνεσαι. Το αγκαλιάζεις με αποδοχή.
  • Δεν μπορώ να καταλάβω τους τεμπέληδες. Δεν μιλάμε την ίδια γλώσσα. Δεν σας καταλαβαίνω Δεν θέλω να σας καταλάβω.
  • Το πιο σημαντικό πράγμα είναι να κάνεις τους άλλους να σε προσέξουν, ότι είσαι εδώ και αποφασισμένος. Δεν είμαι ένας παίκτης που απλά ήρθε και θα φύγει. Είμαι εδώ για να φτάσω στην κορυφή. Όταν έδωσα αυτή την υπόσχεση στον εαυτό μου «Θέλω να γίνω ένας από τους κορυφαίους», το παιχνίδι έγινε τα πάντα για μένα.
  • Αν φοβάσαι ότι θα αποτύχεις, το πιο πιθανό είναι να αποτύχεις. 
  • Θα κάνω οτιδήποτε μπορώ για να κερδίζω παιχνίδια… είτε καθισμένος στον πάγκο να κουνάω μια πετσέτα… είτε δίνοντας ένα ποτήρι νερό σε ένα συμπαίκτη ή βάζοντας το καλάθι με το οποίο θα κερδίσει η ομάδα.
  • Δεν θέλω να είμαι ο επόμενος Michael Jordan, το μόνο που θέλω είναι να είμαι ο Kobe Bryant.
  • Έτσι όπως κάθομαι και βγάζω το παπούτσι μου και βλέπω την ουλή μου (υπέστη έναν σοβαρότατο τραυματισμό: ρήξη αχίλλειου τένοντα), βλέπω κάτι όμορφο. Βλέπω όλη τη σκληρή δουλειά, όλες τις θυσίες. Βλέπω το ταξίδι που έκανα για να ξαναγίνω υγιής. Και βλέπω ομορφιά σε αυτό τον αγώνα. Αυτό το κάνει όμορφο.
  • Ο εγκέφαλός μου δεν μπορεί να επεξεργαστεί την αποτυχία. Δεν θα επεξεργαστεί την αποτυχία. Γιατί αν κάτσω αντιμέτωπος με τον εαυτό μου και πω «Είσαι μια αποτυχία»… νομίζω αυτό είναι σχεδόν χειρότερο και από θάνατο.
  • Αν δεν πιστεύεις στον εαυτό σου κανείς δεν θα το κάνει για σένα
  • Όταν αισθανθείς τι σημαίνει αποτυχία, η αποφασιστικότητα κυνηγάει την επιτυχία.
  • Οι άνθρωποι δεν καταλαβαίνουν την εμμονή μου με τη νίκη.
  • Παρά τον φόβο, τέλειωσε τη δουλειά.
  • Υπάρχει μια επιλογή που πρέπει να κάνουμε σαν άνθρωποι – σαν μονάδες. Αν θέλεις να μεγαλουργήσεις σε κάτι, υπάρχει μια επιλογή. Υπάρχουν εγγενείς θυσίες που θα αναγκαστείς να κάνεις. Θα στερηθείς… χρόνο με την οικογένεια, να συναντάς φίλους, να είσαι καλός φίλος, να είσαι καλός γιος, ανιψιός κ.λπ. Υπάρχουν θυσίες που ακολουθούν την απόφασή σου να γίνεις σπουδαίος.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments