Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ για ΝΔ: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη φοβάται εκλογές την Άνοιξη

ΣΥΡΙΖΑ για ΝΔ: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη φοβάται εκλογές την Άνοιξη
ΣΥΡΙΖΑ για ΝΔ: "Είμαστε έτοιμοι για να διεκδικήσουμε στις εκλογές, όποτε κι αν αυτές γίνουν, τη λαϊκή στήριξη" ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας.

ΣΥΡΙΖΑ για ΝΔ: Έτοιμοι για νέα εκλογική αναμέτρηση είναι στον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς όπως αναφέρουν στελέχη του κόμματος και ο Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξη του στην εφημερίδα των Συντακτών, «η φθορά της κυβέρνησης Μητσοτάκη έχει αρχίσει και ήδη στελέχη της Ν.Δ. και ο ίδιος ο πρωθυπουργός ερωτοτροπούν με την ιδέα να προλάβουν την ανατροπή των συσχετισμών, με πρόωρη προσφυγή στις κάλπες. Η πολιτική τους και οι αντιδράσεις που αυτή προκαλεί είναι που τους επιβάλλουν να επεξεργάζονται σενάρια πρόωρων εκλογών».

Ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε μάλιστα πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα στήσει διπλές κάλπες όπως επιθυμεί η κυβέρνηση.

«Θα την πατήσουν όμως γιατί υποτιμούν το γεγονός ότι οι εκλογές αυτές θα είναι με απλή αναλογική. Μιλάνε για διπλές. Μα τι σκέφτονται να κάνουν; Να πάνε σε εκλογές και να διεκδικήσουν ψήφο λέγοντας στους ψηφοφόρους ότι η κάλπη δεν έχει αξία, περιμένετε την επόμενη; Θα διακινδυνεύσουν τεράστιες εκπλήξεις. Σε κάθε περίπτωση εμείς θα είμαστε έτοιμοι για να διεκδικήσουμε στις εκλογές, όποτε κι αν αυτές γίνουν, τη λαϊκή στήριξη στον ΣΥΡΙΖΑ και σε μια κυβέρνηση δημοκρατικής και προοδευτικής συνεργασίας, που δεν θα έχει τη Ν.Δ. ως μέρος της λύσης», ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ

Μάλιστα ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα ξεκινήσει και περιοδείες, επιδιώκοντας να βρίσκεται όλο και πιο κοντά στους πολίτες καθώς κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά πότε και εάν ο Κυριάκος Μητσοτάκης σκέπτεται να στήσει κάλπες. Στην Κουμουνδούρου θεωρούν ότι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης δεν αποκλείεται μέσα στην άνοιξη όπου θα γίνεται και το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ να προκηρύξει εκλογές επιδιώκοντας με τον αιφνιδιασμό αυτό να έχει καλύτερα αποτελέσματα.

Με δεδομένο μάλιστα ότι το συνέδριο αυτό δεν θα είναι μια εύκολη διαδικασία για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης πολλοί φοβούνται ότι η κυβέρνηση θα σπεύσει να εκμεταλλευτεί τη συγκυρία.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments