Πολιτική

Γιώργος Πατουλης συνάντηση με ΕΕΑ: Κύριο θέμα συζήτησης ήταν οι νεοφυείς επιχειρήσεις

Γιώργος Πατουλης συνάντηση με ΕΕΑ: Κύριο θέμα συζήτησης ήταν οι νεοφυείς επιχειρήσεις
Γιώργος Πατουλης συνάντηση με ΕΕΑ: Στη διάρκεια της συζήτησης αναζητήθηκαν οι δυνατότητες συνεργασίας και υλοποίησης ειδικών προγραμμάτων που θα βοηθήσουν τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, ενώ έγινε και αναφορά στο πρόγραμμα «έγκαιρης προειδοποίησης».

Γιώργος Πατουλης συνάντηση με ΕΕΑ: Κατά τη συνάντηση του περιφερειάρχη Αττικής, Γιώργου Πατούλη με κλιμάκιο του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΕΑ) διερευνήθηκαν κοινές δράσεις για την υποστήριξη νεοφυών επιχειρήσεων  καθώς και τρόποι περαιτέρω αξιοποίησης των ειδικών χρηματοδοτικών εργαλείων. Ειδικότερα, στη διάρκεια της συζήτησης αναζητήθηκαν οι δυνατότητες συνεργασίας και υλοποίησης ειδικών προγραμμάτων που θα βοηθήσουν τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, ενώ έγινε ιδιαίτερη αναφορά στο πρόγραμμα «έγκαιρης προειδοποίησης» μέσω του οποίου υποστηρίζονται επιχειρήσεις που αντιμετωπίζουν πρόβλημα βιωσιμότητας, στο πρόγραμμα ανάπτυξης σελίδων e-shop, στην επιμόρφωση εργαζομένων, στις συνεργασίες B2B, στα προγράμματα ενημέρωσης κά.

Στη συζήτηση αποφασίστηκε λοιπόν, η στενή συνεργασία των δύο πλευρών και  η εκ νέου συνάντηση μετά διμήνου, στην οποία θα αξιολογηθούν τα βήματα και οι κοινές δράσεις που θα αναπτυχθούν αναφορικά με την καταπολέμηση των παθογενειών και την αναπτυξιακή προοπτική των επιχειρήσεων.Όπως σημείωσε χαρακτηριστικά ο Γ. Πατούλης, «η περιφέρεια, οι δήμοι της Αττικής και το Επαγγελματικό Επιμελητήριο, μπορούν να αναπτύξουν συνέργειες με στόχο τη δημιουργία ενός κεντρικού πυλώνα ανάπτυξης. Κοινό σημείο αναφοράς είναι η ενίσχυση και η στήριξη του επιχειρείν για τη διεύρυνση των αναπτυξιακών προοπτικών της Αττικής, τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και τον περιορισμό της εξόδου νέων ανθρώπων στο εξωτερικό». 

Ο πρόεδρος του ΕΕΑ, Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, αναφέρθηκε στην ωφέλιμη συνεργασία που έχει διαχρονικά με τον κ. Πατούλη και εξέφρασε την πεποίθηση ότι η περιφέρεια θα συνεχίσει να είναι σύμμαχος στην προσπάθεια λήψης μέτρων στήριξης των μικρομεσαίων, προκειμένου να ενισχυθεί ουσιαστικά η επιχειρηματικότητα. Τέλος, στη συνάντηση παραβρέθηκαν τα μέλη του ΕΕΑ, Νικόλαος Γρέντζελος, Νικόλαος Κογιουμτσής και Μηνάς Βαρτανιάν, ο εκπρόσωπος του Ινστιτούτου Τεχνολογίας Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΙΚΤΗΛ/ΕΚΕΤΑ) Σπυρίδων Κοψιδάς, οι αντιπεριφερειάρχες, Γ. Δημόπουλος και Α. Λεωτσάκος, ο επιστημονικός συνεργάτης, Σ. Παπασπυρόπουλος και στελέχη της περιφέρειας.   

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments