Αθλητισμός

ΠΑΟΚ – Ξάνθη τιμωρία: Η επόμενη μέρα της τροπολογίας, τι προβλέπεται

ΠΑΟΚ – Ξάνθη τιμωρία: Η επόμενη μέρα της τροπολογίας, τι προβλέπεται
ΠΑΟΚ - Ξάνθη τιμωρία: Αυτά είναι τα επόμενα βήματα για τις δυο ομάδες μετά την τροπολογία που πέρασε στη Βουλή.

ΠΑΟΚ – Ξάνθη τιμωρία: Το μεσημέρι της Τετάρτης έγινε η ψηφοφορία για να περάσει η τροπολογία για την αποφυγή του υποβιβασμού για ΠΑΟΚ και Ξάνθη. Μετά την παρέμβαση της κυβέρνησης οι δυο ΠΑΕ γλύτωσαν τον υποβιβασμό. Αυτό αυτόματα δεν τους απαλάσει από όλα τους τα προβλήματα καθώς υπάρχουν κάποια διαδικαστικά πράγματα που πρέπει να ακολουθηθούν.

Το πρώτο βήμα που αναμένουν όλοι με τεράστιο ενδιαφέρον είναι η καθαρογραμμένη εισήγηση (πόρισμα) της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού. Συνοδευόμενη από το σκεπτικό της, θα αποσταλεί στην Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία και η τελευταία θα τα διαβιβάσει στον αθλητικό δικαστή της Super League 1.

Συνεχίζεται κανονικά η διαδικασία

Με τη σειρά του ο αθλητικός δικαστής θα καλέσει τις δύο ΠΑΕ σε απολογία και λογικά η κλήση θα αφορά την συνεδρίαση της Πέμπτης 6 Φεβρουαρίου. Εκεί ο αθλητικός δικαστής θα μπει στην ουσία της υπόθεσης κι αφού εξετάσει τα στοιχεία της Επιτροπής κι ακούσει τους ισχυρισμούς των δύο ομάδων θα βγάλει την απόφαση του. Είτε αυτή θα ανακοινωθεί αυθημερόν, είτε το αργότερα μέχρι τη Δευτέρα 10/2.

Σε περίπτωση που ο δικαστής πειστεί ότι οι δύο ΠΑΕ είναι ένοχες για τα ελεγχόμενα αδικήματα και τις τιμωρήσει, τότε αυτές έχουν το δικαίωμα να προσφύγουν στην Επιτροπή Εφέσεων (που υπάγεται στην ΕΠΟ). Αν η τιμωρία τους παραμείνει και στο δευτεροβάθμιο πειθαρχικό όργανο, τότε οι δύο ΠΑΕ θα έχουν μια τελευταία ευκαιρία να προσφύγουν στο CAS (το Διεθνές Διαιτητικό Δικαστήριο). Υπάρχει όμως και η περίπτωση ΠΑΟΚ και Ξάνθη να αθωωθούν από τον αθλητικό δικαστή της Super League.

Σ’ αυτό το ενδεχόμενο, δικαίωμα προσφυγής (που θα εκδικασθεί πάλι στην Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ) έχει ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας ή ομάδες οι οποίες έχουν έννομο συμφέρον.Καλώς εχόντων των πραγμάτων, η διαδικασία θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου, δηλαδή μετά την αναμέτρηση του ΠΑΟΚ με τον Ολυμπιακό στην Τούμπα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments