Πολιτική

«Ορούτς Ρέις» έκτακτη σύσκεψη στο Μαξίμου: Παναγιωτόπουλος και Φλώρος ενημέρωσαν για το τουρκικό ερευνητικό

«Ορούτς Ρέις» έκτακτη σύσκεψη στο Μαξίμου: Παναγιωτόπουλος και Φλώρος ενημέρωσαν για το τουρκικό ερευνητικό
«Ορούτς Ρέις» έκτακτη σύσκεψη στο Μαξίμου: Έκτακτη σύσκεψη πραγματοποιήθηκε σήμερα το απόγευμα στο Μέγαρο Μαξίμου, με τον Νίκο Παναγιωτόπουλο και τον Κωνσταντίνο Φλώρο να ενημερώνουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη για το τουρκικό ωκεανογραφικό.

«Ορούτς Ρέις» έκτακτη σύσκεψη στο Μαξίμου: Στο Μέγαρο Μαξίμου μετέβησαν εκτάκτως σήμερα ο υπουργός Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, και ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Κωνσταντίνος Φλώρος, προκειμένου να ενημερώσουν τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη. Η ενημέρωση αφορά την πορεία του «Ορούτς Ρέις» το οποίο κινείται ανατολικά εκτός ελληνικής υφαλοκρηπίδας. Το σκάφος κινείτο με πάρα πολύ χαμηλή ταχύτητα σχεδόν ακινητοποιημένο περίπου 200 χλμ νοτίως του Καστελόριζου και συνοδευόταν από δύο εμπορικά πλοία αλλά και δύο φρεγάτες του τουρκικού ναυτικού που παρακολουθούσαν από απόσταση. Στην ευρύτερη περιοχή έπλεε η φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού «Νικηφόρος Φωκάς».

Παρακολουθεί με ψυχραιμία η Αθήνα:

Το τουρκικό «Ορούτς Ρέις» εισήλθε νωρίς το πρωί της Παρασκευής εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας και εκινείτο με σχεδόν μηδενική ταχύτητα περίπου 130 ναυτικά μίλια νότια της Μεγίστης, ανατολικά της Κρήτης και δυτικά της Κύπρου. Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, η κυβέρνηση παρακολουθεί λεπτό προς λεπτό την πορεία του τουρκικού πλοίου συνιστώντας ψυχραιμία και σύνεση, ενώ στο σημείο έσπευσε η ελληνική φρεγάτα «Νικηφόρος Φωκάς» ώστε να υπάρξει πλήρη εικόνα της κατάστασης. Πληροφορίες αναφέρουν ότι η ελληνική φρεγάτα έστειλε το μήνυμα στο τουρκικό ερευνητικό ότι πλέει παράνομα στην ελληνική υφαλοκρηπίδα και πρέπει να αποχωρήσει, χωρίς να λαμβάνει απάντηση από το τουρκικό πλοίο, μια πρακτική συνήθης από την τουρκική πλευρά. Σημειώνεται, πως το ερευνητικό πλοίο δεν συνοδεύεται από πολεμικά πλοία.

Γιώργος Γεραπετρίτης: Δεν προκαλεί ανησυχία ο πλους του «Ορούτς Ρέις»:

Συγκυριακό γεγονός, που προήλθε λόγω κακών καιρικών συνθηκών χαρακτήρισε ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης τον πλου του τουρκικού ερευνητικού σκάφους, «Ορούτς Ρέις», με την ταυτόχρονη επισήμανση ότι δεν πρόκειται για κάτι το οποίο προκαλεί οποιαδήποτε ανησυχία. Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Αlpha 989, ο κ. Γεραπετρίτης επεσήμανε ότι το πλοίο δεν συνοδεύεται από πολεμικά σκάφη, δεν υπήρξε πόντιση καλωδίου ούτε ερευνητικές εργασίες, και άρα το όλο περιστατικό είναι σε στάδιο αποδρομής. Είπε, μάλιστα, ότι έχουν υπάρξει οι αναγκαίοι δίαυλοι επικοινωνίας με την άλλη πλευρά.

Σύμφωνα με τον υπουργό Επικρατείας, η Τουρκία έχει κατανοήσει πλέον ότι τέτοιου είδους «πυροτεχνήματα» δεν θα είχαν κανένα απολύτως αποτέλεσμα. Και, επιπλέον, αν υπήρχε η οποιαδήποτε διάθεση να δοκιμασθούν οι ελληνικές αντοχές, είναι βέβαιο ότι θα παράγονταν τα αντίθετα αποτελέσματα. Στην παρούσα κυβέρνηση δεν υπάρχει διάσταση λόγων και έργων, ήταν το γενικό σχόλιο του υπουργού που ανέφερε ακόμη ότι το κρίσιμο είναι να μην υπερεκτιμά ούτε να υποτιμά καταστάσεις η ελληνική πλευρά.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments