Διεθνή

Νέος Κορωνοϊος: Η G7 συντονίζει τις ενέργειές της για την αντιμετώπιση του ιού

Νέος Κορωνοϊος: Η G7 συντονίζει τις ενέργειές της για την αντιμετώπιση του ιού
Νέος Κορωνοϊος: Οι υπουργοί Υγείας της G7 συμφώνησαν να συντονίσουν την προσέγγιση που ακολουθούν οι χώρες τους όσον αφορά τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς και τις προφυλάξεις.

Νέος Κορωνοϊος: Οι υπουργοί Υγείας της Ομάδας των 7 (G7) πιο ανεπτυγμένων βιομηχανικά χωρών συμφώνησαν σήμερα να συντονίσουν τις ενέργειές τους για την αντιμετώπιση της επιδημίας του νέου κοροναϊού, ανέφερε το υπουργείο Υγείας της Γερμανίας. Οι υπουργοί συμφώνησαν να συντονίσουν, όσο αυτό είναι εφικτό, την προσέγγιση που ακολουθούν οι χώρες τους όσον αφορά τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς και τις προφυλάξεις που λαμβάνονται, την έρευνα για τον νέο ιό και τη συνεργασία τους με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Κίνα.

«Μια κατάλληλη απάντηση στον ιό μπορεί μόνο να συντονιστεί διεθνώς και σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Επειδή ένας ιός δεν γνωρίζει ούτε από σύνορα ούτε από εθνικότητες», τόνισε ο Γερμανός υπουργός Γενς Σπαν. Αύριο Τρίτη 4 Φεβρουαρίου 2020 ο Γενς Σπαν θα συναντηθεί με τους ομολόγους του της Βρετανίας και της Γαλλίας.

 

Νέος Κορωνοϊος: Επαναπατρισμός 300 Αιγυπτίων από το Γουχάν

Στο αεροδρόμιο του Ελ Αλαμέιν φτάνουν σήμερα με ειδική πτήση περίπου τριακόσιοι Αιγύπτιοι που επαναπατρίζονται από την περιφέρεια Γιουχάν της Κίνας, επίκεντρο της επιδημίας του κορωνοϊού. Πρόκειται για το σύνολο σχεδόν των Αιγυπτίων που διέμεναν στην περιοχή και ζήτησαν από τις αιγυπτιακές αρχές να γραφτούν στη λίστα για να επιστρέψουν στην Αίγυπτο.

Για προληπτικούς λόγους, οι τριακόσιοι αυτοί Αιγύπτιοι θα παραμείνουν σε καραντίνα για 14 ημέρες. Σε περίπτωση που χρειαστεί, εάν σημειωθεί κάποια ασθένεια οποιουδήποτε από αυτούς, θα μεταφερθεί αμέσως σε νοσοκομείο της πόλης Μάρσα Ματρούχ, στη βόρεια μεσογειακή περιοχή της χώρας. Στο αεροσκάφος βρίσκεται επίσης 14μελές πλήρωμα και 8μελής ομάδα ιατρών. Στην περιοχή αυτή της Κίνας διέμεναν 345 Αιγύπτιοι, εκ των οποίων οι 306 ζήτησαν να επιστρέψουν στην Αίγυπτο.

Νέος Κορωνοϊος Κίνα: Συνελήφθη 36χρονη που απέκρυψε ότι είχε έρθει σε επαφή με άτομο από περιοχή πληγείσα από τον ιό

Μια 36χρονη γυναίκα στον βόρειο δήμο Τιαντζίν της Κίνας τέθηκε υπό αστυνομική κράτηση σήμερα καθώς «απέκρυψε σκοπίμως» την επαφή της με κάποιον από περιοχή που έχει πληγεί από τον νέο κοροναϊό.Η γυναίκα, με επώνυμο Λι, παρέβη τα προληπτικά μέτρα κατά του ιού και τις ελεγκτικές εργασίες με τις ενέργειές της και οι τοπικές κρατικές αρχές δημόσιας ασφαλείας την έθεσαν υπό «διοικητική κράτηση». Δεν είναι ξεκάθαρο πότε θα αφεθεί ελεύθερη.

Ο τελευταίος απολογισμός των νεκρών από τον νέο κοροναϊό που ανακοίνωσαν την Κυριακή οι Αρχές, έχει αυξηθεί σε 361, ενώ τα κρούσματα ξεπερνούν τα 17.000. Το Πεκίνο έχει εφαρμόσει αυστηρούς περιορισμούς στις μεταφορές σε περιοχές που έχουν επηρεαστεί από τον ιό και ζήτησε όλους όσους επισκέφτηκαν την επαρχία Χουμπέι, επίκεντρο της νόσου, όπου έχουν καταγραφεί όλοι οι θάνατοι, να απομονωθούν για 14 μέρες.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments