Διεθνή

Ρουμανία εποχική γρίπη: Σε έξαρση ο ιός – Οδηγίες προφύλαξης του πληθυσμού

Ρουμανία εποχική γρίπη: Σε έξαρση ο ιός – Οδηγίες προφύλαξης του πληθυσμού
Ρουμανία εποχική γρίπη: Το υπουργείο Υγείας της Ρουμανίας έχει δημοσιοποιήσει λίστα με οδηγίες, τα σχολεία παραμένουν κλειστά, ενώ ξεκίνησε η διανομή χειρουργικών μασκών στους επιβάτες που κινούνται με τα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Ρουμανία εποχική γρίπη: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης παραμένουν οι ρουμανικές υγειονομικές αρχές καθώς η έξαρση της εποχικής γρίπης, από την οποία έντεκα άτομα έχουν χάσει τη ζωή τους, έχει οδηγήσει στην αναστολή λειτουργίας σχολείων της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (είτε για προληπτικούς λόγους, είτε διότι διαπιστώθηκαν επιβεβαιωμένα κρούσματα εποχικής γρίπης) καθώς και δημόσιων υπηρεσιών. Ειδικότερα, το υπουργείο Υγείας της Ρουμανίας, όπως και τα συναρμόδια υπουργεία, έχουν δημοσιοποιήσει λίστα με συμβουλές και οδηγίες για την προφύλαξη του πληθυσμού από την εποχική γρίπη, καθώς και για το τι πρέπει να κάνουν όσοι εκδηλώσουν συμπτώματα γρίπης.

Σχολεία στη ρουμανική πρωτεύουσα και σε άλλες πόλεις της Ρουμανίας παραμένουν κλειστά και οργανισμοί εξυπηρέτησης πολιτών λαμβάνουν προληπτικά μέτρα για την προστασία του πληθυσμού. Στο πλαίσιο αυτό, η εταιρεία αστικών μεταφορών του Βουκουρεστίου (STB) που διαχειρίζεται το σύνολο των μεταφορικών μέσων της ρουμανικής πρωτεύουσας (λεωφορεία, τρόλεϊ,τραμ) ξεκίνησε τη διανομή χειρουργικών μασκών στους επιβάτες που μετακινούνται με δημόσια μέσα μεταφοράς. Η δράση ξεκίνησε με τη διανομή 10.000 μασκών προσώπου, τις οποίες οι επιβάτες μπορούν να προμηθευτούν από τα εκδοτήρια εισιτηρίων, από τους ελεγκτές εισιτηρίων ή από τους οδηγούς των μέσων μεταφοράς.

Οι περισσότερες μάσκες είναι διαθέσιμες στο γραφείο εισιτηρίων της STB και στον τερματικό σταθμό αφίξεων του αεροδρομίου «Henri Coanda». Επιπλέον, με ανάρτησή της σε λογαριασμό που διατηρεί σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, η εταιρεία ανακοίνωσε επίσης ότι είναι έτοιμη να διαθέσει περισσότερες χειρουργικές μάσκες, εάν αυτό κριθεί αναγκαίο. Από τις αρχές του τρέχοντος έτους, συνολικά 2.332 κρούσματα εποχικής γρίπης αναφέρθηκαν από τις ιατρικές υπηρεσίες στα δημόσια σχολεία του Βουκουρεστίου μέχρι την περασμένη Παρασκευή, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσαν οι ρουμανικές υγειονομικές αρχές.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments