Οικονομία

Πρόστιμα παρεμπόριο: Πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι – Το ποσό ανέρχεται στα 51.200 ευρώ

Πρόστιμα παρεμπόριο:  Πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι – Το ποσό ανέρχεται στα 51.200 ευρώ
Πρόστιμα παρεμπόριο: Τι ανακοίνωσε η Γενική Γραμματεία Εμπορίου σχετικά με τους ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν σε Αττική, Θεσσαλονίκη, Κρήτη και Καβάλα.
Πρόστιμα παρεμπόριο: Τι ανακοίνωσε η Γενική Γραμματεία Εμπορίου σχετικά με τους ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν σε Αττική, Θεσσαλονίκη, Κρήτη και Καβάλα.

Πρόστιμα παρεμπόριο: Το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων και η γενική γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή ανακοίνωσαν τη Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου την εβδομαδιαία επιχειρησιακή δραστηριότητα των μηχανισμών ελέγχου για την αντιμετώπιση του παρεμπορίου σε όλη την επικράτεια.

  • Κατά το χρονικό διάστημα από 27.01.2020 έως 02.02.2020 οι πραγματοποιούμενοι έλεγχοι (συνολικά 492) αυξήθηκαν κατά 34% σε σύγκριση με την προηγούμενη εβδομάδα (20.01.2020 έως 26.01.2020).
  • Oι παραβάσεις παρουσιάζουν αύξηση κατά 367% για το προαναφερθέν χρονικό διάστημα (συνολικά 140 βεβαιωμένες παραβάσεις), συγκριτικά με την προηγούμενη εβδομάδα.
  • Σε συνεργασία με την αστυνομία, το λιμενικό σώμα, υπηρεσίες της ΑΑΔΕ και την συνδρομή των τοπικών δημοτικών και περιφερειακών αρχών οι επιχειρήσεις ελέγχου για την αντιμετώπιση του παρεμπορίου πραγματοποιήθηκαν σε Αττική, Θεσσαλονίκη, Κρήτη και Καβάλα.
  • Ελέγχθηκαν, κατασχέθηκαν και καταστράφηκαν εκατοντάδες είδη παρεμπορίου (περισσότερα από 1.500 τεμάχια), κυρίως απομιμητικά, τα οποία θα διακινούνταν παράνομα στην αγορά.
  • Επιβλήθηκαν πρόστιμα σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις για έλλειψη παραστατικών εμπορίας και παράνομης διακίνησης, έλλειψη αδείας, κ.α. συνολικού ύψους 51.200 ευρώ, εκ των οποίων τα 4.500 ευρώ αφορούσαν σε παραπλανητική ένδειξη επί τιμοκαταλόγων σε καταστήματα μαζικής εστίασης για το προϊόν τσίπουρο και το προϊόν απόσταξης μικρών αποσταγματοποιών (διημέρων).

Έλεγχοι στην κυριακάτικη αγορά του Σχιστού

Στην κυριακάτικη αγορά στο Σχιστό Κορυδαλλού στις 2 Φεβρουαρίου, ελεγκτές της γενικής γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή και αστυνομικοί της ΕΛΑΣ, κατέσχεσαν και κατέστρεψαν 307 απομιμητικά είδη ένδυσης – υπόδησης, 222 τεμάχια κλεψίτυπα CDs, 10 πάγκοι με εκατοντάδες παράνομα βιομηχανικά προϊόντα, 36 κιλά λάδι αγνώστου προέλευσης και 1.115 κιλά οπωροκηπευτικά παράνομης εμπορίας και διακίνησης. Βεβαιώθηκαν 19 παραβάσεις του Ν.4497/2017 και του Ν. 4177/2013 για τις οποίες επιβλήθηκαν πρόστιμα συνολικού ύψους 15.700 ευρώ, καθώς και 65 παραβάσεις του Κ.Ο.Κ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments