Διεθνή

ΗΠΑ Αλ Κάιντα: Ο Λευκός Οίκος ισχυρίζεται ότι σκότωσε τον ηγέτη των τρομοκρατών

ΗΠΑ Αλ Κάιντα: Ο Λευκός Οίκος ισχυρίζεται ότι σκότωσε τον ηγέτη των τρομοκρατών
ΗΠΑ Αλ Κάιντα: Μία μέρα πέρασε από την αθώωση του Ντόναλντ Τραμπ και ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ότι σκότωσε και τον ηγέτη της Αλ Κάιντα στην Αραβική Χερσόνησο.

ΗΠΑ Αλ Κάιντα: Όπως συνέβη και στη δολοφονία του Κασέμ Σουλεϊμανί, έτσι και σε αυτή την περίπτωση η επιχείρηση στήθηκε με εντολή του Ντόναλντ Τραμπ. Ο Κάσεμ αλ Ραΐμι, Υεμενίτης που θεωρούνταν αρχηγός της Αλ Κάιντα στην Αραβική Χερσόνησο, σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια επιχείρησης των ΗΠΑ στην Υεμένη. 

«Κατά διαταγή του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, οι (ένοπλες δυνάμεις των) ΗΠΑ διεξήγαγαν αντιτρομοκρατική επιχείρηση στην Υεμένη και κατάφεραν να εξαλείψουν τον Κάσεμ αλ Ραΐμι, έναν από τους ιδρυτές και αρχηγό της Αλ Κάιντα στην Αραβική Χερσόνησο», ανέφερε η ανακοίνωση της αμερικανικής προεδρίας.

Ο Ραΐμι χαρακτηρίζεται εδώ και καιρό από τον Λευκό Οίκο ως “υπαρχηγός” του Αϊμάν αλ Ζαουάχρι, του ηγέτη της Αλ Κάιντα μετά το θάνατο του Οσάμ Μπιν Λάντεν στο Πακιστάν, επίσης από αμερικανικές δυνάμεις.

Στις ΗΠΑ υποστηρίζουν πως ο θάνατος του Ραΐμι «φθείρει» την Αλ Κάιντα στην Αραβική Χερσόνησο και το «παγκόσμιο κίνημα της Αλ Κάιντα» και φέρνει τις ΗΠΑ «πιο κοντά στην εξάλειψη των απειλών που εγείρουν αυτές οι οργανώσεις για την εθνική ασφάλειά τους». Το μέρος και η ώρα που πραγματοποιήθηκε η επιχείρηση που σκότωσε τον Κάσεμ αλ Ραΐμι δεν έγιναν γνωστά. 

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments