Οικονομία

Tesla ηλεκτροκίνητη εθνική οδός: Τι σκοπεύει να κάνει ο αµερικανικός κολοσσός στη χώρα μας

Tesla ηλεκτροκίνητη εθνική οδός: Τι σκοπεύει να κάνει ο αµερικανικός κολοσσός στη χώρα μας
Tesla ηλεκτροκίνητη εθνική οδός: Το σύνολο της επένδυσης για τους 1.500 σταθµούς ταχυφόρτισης σε όλη τη διαδροµή θα φτάσει τα 70 εκατομμύρια ευρώ.

Tesla ηλεκτροκίνητη εθνική οδός: Ένα μεγαλειωδες project αναμένεται από την κορυφαία αμερικανική εταιρεία Tesla,  ένα project του Elon Musk. Ειδικότερα, έπειτα από χρόνιες συζητήσεις, η χώρα μας βρίσκεται πολύ κοντά στο μεγάλο βήμα, αυτό της ηλεκτροκίνησης  µε την πιθανότητα η χώρα µας να µπει τάχιστα στις µεγάλες «ηλεκτρικές λεωφόρους» της Ευρώπης. Συγκεκριµένα, σύµφωνα  με το «Εθνος της Κυριακής», η αµερικανική αυτοκινητοβιοµηχανία έχει συµπεριλάβει σηµαντικό µέρος των ελληνικών εθνικών οδών σε ένα mega project που αναπτύσσει και το οποίο αφορά την εγκατάσταση ταχυφορτιστών ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Η διαδροµή θα ξεκινά από την Πορτογαλία, θα διατρέχει την Ισπανία, τη Νότια Γαλλία, την Ιταλία και θα συνεχίζει στην Ελλάδα, από την Πάτρα στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, µέχρι την Αλεξανδρούπολη και θα καταλήγει στην Ανατολική Θράκη και την Κωνσταντινούπολη. Συγκεκριμένα η συνολική ευρωπαϊκή διαδροµή Πορτογαλία – Τουρκία αριθµεί περί τα 4.800 χιλιόµετρα, στην οποία προβλέπεται να εγκατασταθούν συνολικά 1.500 φορτιστές, σε περίπου 250 σηµεία φόρτισης. Το σύνολο της επένδυσης για τους 1.500 σταθµούς ταχυφόρτισης σε όλη τη διαδροµή θα φτάσει τα 60 µε 70 εκατομμύρια ευρώ, ενώ η ελληνική διαδροµή, εάν τελικά ευοδωθεί, θα κυµανθεί στα επίπεδα των 10 εκατομμύρια ευρώ.

Για το λόγο αυτό στελέχη της Tesla βρίσκονται αυτές τις ηµέρες στην Αθήνα πραγματοποιώντας συναντήσεις µε κυβερνητικούς παράγοντες, και µε ρυθµιστικές και διαχειριστικές Αρχές. Το κυριότερο όµως που θέλουν να διαπιστώσουν τα στελέχη της αµερικανικής εταιρείας είναι εάν θα έχουν ταχεία αδειοδότηση και, συνολικά, εάν το θεσµικό πλαίσιο θα τους διευκολύνει ή θα τους δηµιουργήσει εµπόδια. Επιπλέον ο Elon Musk έχει την άποψη ότι όσο γρηγορότερα «καταλάβει» τους διεθνείς αυτοκινητόδροµους µε τους δικούς του ταχυφορτιστές, τόσο µεγαλύτερη θα είναι η εξάρτηση των καταναλωτών από τα δικά του οχήµατα, ο λόγος για τη δηµιουργία υπερεθνικών διαδροµών εξοπλισµένων µε έξυπνους ταχυφορτιστές.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments