Αθλητισμός

UEFA – FIFA: Τότε έρχονται στην Αθήνα για την ανασύσταση του ποδοσφαίρου

UEFA – FIFA: Τότε έρχονται στην Αθήνα για την ανασύσταση του ποδοσφαίρου
UEFA - FIFA: «Κλείδωσε» η ημερομηνία άφιξης του προέδρου της UEFA στην Αθήνα.

UEFA – FIFA: Οριστικοποιήθηκε η ημέρα άφιξης του προέδρου της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου (UEFA), Αλεξάντερ Τσέφεριν, αλλά και του αντιπροέδρου της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας (FIFA), Γκρεγκ Κλαρκ, στην Αθήνα. Σκοπός της επίσκεψής τους είναι το “μνημόνιο” ανασύστασης του ελληνικού ποδοσφαίρου με την ελληνική κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη. Κατά την καθιερωμένη ενημέρωση των πολιτικών συντακτών λοιποόν, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, ανέφερε ότι η συνάντηση των δύο πλευρών θα πραγματοποιηθεί στις 25 Φεβρουαρίου. Όπως μεταφέρθηκε, ο Γκρεγκ Κλαρκ, ως επικεφαλής της αγγλικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, έχει βοηθήσει τα μέγιστα για την αντιμετώπιση της βίας στα γήπεδα της χώρας του, αλλά και στην τεράστια αύξηση εσόδων στο πρωτάθλημα.

Τι αναμένεται να περιλαμβάνει το “μνημόνιο” για το ποδόσφαιρο:

Η διαδικασία της υπογραφής του μνημονίου με τις διεθνείς Ομοσπονδίες αναμένεται να ολοκληρωθεί έως το τέλος του μήνα κι αφού πρώτα στην Αθήνα καταφτάσουν για να συναντηθούν με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, και να δοθεί ένας πανηγυρικός τόνος στην όλη διαδικασία. Το “μνημόνιο” εν συνεχεία θα πρέπει να γίνει δεκτό από τις εγχώριες ομοσπονδίες και τις ομάδες, καθώς – όπως ήδη έχει προειδοποιήσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης – όποιος δεν συμμορφωθεί, θα τεθεί εκτός ευρωπαϊκών διοργανώσεων και μάλιστα με πρωτοβουλία της κυβέρνησης και όχι των διεθνών ομοσπονδιών. Παράλληλα, θα περιλαμβάνει λεπτομέρειες για την ανασυγκρότηση του ποδοσφαίρου σε ό,τι αφορά τα οργανωτικά και τη διαιτησία.

Σχετικά με την πολυιδιοκτησία ΠΑΕ:

Σε ό,τι αφορά, τέλος, το σημαντικό ζήτημα της πολυιδιοκτησίας ΠΑΕ και υπό την προϋπόθεση ότι δεν θα εισηγηθεί διαφορετικά η FIFA και η UEFA, θα επιβάλλεται ποινή αφαίρεσης βαθμών σε κάθε αγώνα έως ότου η ομάδα συμμορφωθεί με τη νομοθεσία. Εάν, δηλαδή, δεν συμμορφωθεί και επαναλαμβάνεται η ποινή, τότε πρακτικά θα οδηγείται μέσω της αφαίρεσης βαθμών στον υποβιβασμό. Υπενθυμίζεται, πως ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, συναντήθηκε χθες με τον Γκρεγκ Κλαρκ. Χρησιμοποιώντας τον τίτλο “Η FIFA και οι ελληνικές Αρχές συζητούν την κατάσταση του ποδοσφαίρου στην χώρα”, η Παγκόσμια Ομοσπονδία ποδοσφαίρου αναφέρεται στη συγκεκριμένη συνάντηση, αλλά δεν δίνει περισσότερες λεπτομέρειες για όσα πρόκειται να γίνουν. Το μόνο σίγουρο είναι πως “η FIFA θα εργαστεί μαζί με την UEFA και την ΕΠΟ για να λύσει τα ζητήματα που απασχολούν το ελληνικό ποδόσφαιρο”.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments