Διεθνή

Κορωνοϊός Κίνα: Νέα κρούσματα σε Βιετνάμ, Ταϊλάνδη, Νότια Κορέα, Χονγκ Κονγκ

Κορωνοϊός Κίνα: Νέα κρούσματα σε Βιετνάμ, Ταϊλάνδη, Νότια Κορέα, Χονγκ Κονγκ
Κορωνοϊός Κίνα: Σύμφωνα με επίσημες πληροφορίες των αρχών του Βιετνάμ, της Ταϊλάνδης, της Νότιας Κορέας, του Χονγκ Κονγκ και των ΗΠΑ επιβεβαίωσαν κρούσματα του κορωνοϊού, ενώ οι ασθενείς έχουν τεθεί σε καραντίνα.

Κορωνοϊός Κίνα: Το νέο επιβεβαιωμένο κρούσμα του νέου κορωνοϊού που εντόπισαν οι υγειονομικές αρχές του Βιετνάμ είναι ένα βρέφος ηλικίας τριών μηνών – με το σύνολο των ασθενών στη χώρα να ανέρχεται πλέον σε 15. Ειδικότερα, το μωρό πιστεύεται  ότι μολύνθηκε από τη γιαγιά του, η οποία επαληθεύτηκε ότι είναι φορέας του 2019-nCoV την 9η Φεβρουαρίου, διευκρίνισε το υπουργείο Υγείας. Στο μεταξύ, οι αρχές της Ταϊλάνδης ανακοίνωσαν ότι εντόπισαν το 33o επιβεβαιωμένο κρούσμα του νέου κορωνοϊού στα κέντρα ελέγχου και πρόληψης ασθενειών της Νότιας Κορέας, μεταξύ αυτών και τον εντοπισμό του 28ου κρούσματος.

Πρόκειται για μια 30χρονη κάτοικος της Κίνας. Παράλληλα οι αρχές του Χονγκ Κονγκ εντόπισαν τέσσερα πρόσωπα, ενοίκους πολυώροφου κτιρίου 35 διαμερισμάτων το οποίο εκκενώθηκε εσπευσμένα, λόγω συμπτωμάτων του ιού. Σημειώνεται πως οι ένοικοι των 23 από τα 35 διαμερίσματα εστάλησαν σε κέντρα καραντίνας. Επιπλέον τα κέντρα ελέγχου και πρόληψης ασθενειών των ΗΠΑ επιβεβαίωσαν τον εντοπισμό νέου κρούσματος στην Καλιφόρνια,  συγκεκριμένα του 13ου στη χώρα, ο λόγος για ένα πρόσωπο που τέθηκε αμέσως σε καραντίνα σε στρατιωτική βάση, μετά τον επαναπατρισμό του από την  πόλη Ουχάν.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments