Αθλητισμός

Παναθηναϊκός τιμωρία UEFA: Πήγε Νιόν ο Αλαφούζος και ελπίζει σε δικαίωση

Παναθηναϊκός τιμωρία UEFA: Πήγε Νιόν ο Αλαφούζος και ελπίζει σε δικαίωση
Παναθηναϊκός τιμωρία UEFA: Ο Γιάννης Αλαφούζος πήγε στην Ελβετία και ελπίζει ότι οι "πράσινοι" θα παίξουν στην Ευρώπη.

Παναθηναϊκός τιμωρία UEFA: Η φετινή σεζόν δεν ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο για τους “πράσινους”, ωστόσο ο Γιώργος Δώνης και οι παίκτες του έχουν κάνει μια μεγάλη αντεπίθεση. Αυτό αποτειπώνεται ξεκάθαρα στην βαθμολογία καθώς ο Παναθηναϊκός βρίσκεται πίσω μόνο από Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ και ΑΕΚ που έχουν και αρκετά μεγαλύτερο μπάτζετ. Υπό κανονικές συνθήκες το “τριφύλλι” θα επέστρεφε του χρόνου στις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Ωστόσο αυτό δεν είναι καθόλου σίγουρο. Για την ακρίβεια με τα τωρινά δεδομένα ο Παναθηναϊκός δεν θα παίξει στην Ευρώπη όποια θέση και αν πάρει στα play off. Αυτό συμβαίνει γιατί η UEFA έχει τιμωρήσει την ομάδα με αποκλεισμό από τις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Τον τελευταίο καιρό ο Γιάννης Αλαφούζος εμφανίζεται έτοιμος να δώσει μάχη για την άρση της τιμωρίας.

Πήγε Ελβετία ο Αλαφούζος

Οι πιθανότητες για να γίνει κάτι τέτοιο είναι υπαρκτές και μάλιστα, σημαντικές. Η UEFA έχει στη διάθεσή της όλα τα στοιχεία που δείχνουν ότι έχει πέσει το χρέος περίπου στα 18 εκατ. ευρώ, ότι υπάρχει ροή πληρωμών, πολιτικής λιτότητας και σκέφτεται εκτός από τον Παναθηναϊκό να το κάνει και με άλλες ομάδες που έχουν συμμορφωθεί μετά τις ποινές που τους επιβλήθηκαν.

Εδώ και ενάμιση χρόνο, η διοίκηση της ΠΑΕ έχει συνάψει διακανονισμούς με όσους όφειλε χρήματα και τους τηρεί σχολαστικά, έχοντας ανακτήσει ένα μεγάλο μέρος της εμπιστοσύνης στις συναλλαγές της. Οι αρμόδιοι των ελεγκτικών οργάνων της UEFA αναγνωρίζουν ότι ο Παναθηναϊκός έχει πάψει να τους απασχολεί. Πλέον εκτιμάται ότι στο τέλος της σεζόν, οι οφειλές της ΠΑΕ Παναθηναϊκός θα αγγίξουν τα 12 εκατ. ευρώ, τα οποία είναι διακανονισμένα σε βάθος τριετίας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments