Πολιτική

Νίκος Παναγιωτόπουλος για Ένοπλες Δυνάμεις: Νέες τεχνολογίες για επιτήρηση των θαλάσσιων συνόρων

Νίκος Παναγιωτόπουλος για Ένοπλες Δυνάμεις: Νέες τεχνολογίες για επιτήρηση των θαλάσσιων συνόρων
Νίκος Παναγιωτόπουλος για Ένοπλες Δυνάμεις: Η επιτήρηση των συνόρων ενισχύεται σε συνεργασία με τη Frontex τις Ευρωπαϊκές Αρχές και το ΝΑΤΟ, ενώ υιοθετείται και το Εθνικό Σύστημα Ολοκληρωμένης Θαλάσσιας Επιτήρησης για τη χρήση νέων τεχνολογιών μεταξύ Ενόπλων Δυνάμεων - Λιμενικού Σώματος.

Νίκος Παναγιωτόπουλος για Ένοπλες Δυνάμεις: Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας απαντώντας σε ερώτηση του προέδρου της Ελληνικής Λύσης Κυριάκου Βελόπουλου με θέμα «Χάρτες ΧΥ, ΑΟΖ και Προστασία συνόρων προς τη μεριά της Τουρκίας», επισήμανε ότι «Η επιτήρηση των συνόρων ενισχύεται σε συνεργασία με τη Frontex τις Ευρωπαϊκές Αρχές και το ΝΑΤΟ. Ταυτόχρονα υιοθετείται το Εθνικό Σύστημα Ολοκληρωμένης Θαλάσσιας Επιτήρησης (ΕΣΟΘΕ) ενεργοποιώντας τη διαλειτουργική χρήση νέων τεχνολογιών μεταξύ των Ενόπλων Δυνάμεων  και του Λιμενικού Σώματος/Ελληνικής Ακτοφυλακής».

Παράλληλα ο κ. Παναγιωτόπουλος υπενθυμίζει ότι «οι Ένοπλες Δυνάμεις, σύμφωνα με την Εθνική Στρατιωτική Στρατηγική (ΕΘΣΣ), προβαίνουν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες ασφάλειας και επιτήρησης του χερσαίου, θαλάσσιου και εναέριου χώρου, συμβάλλοντας στην αντιμετώπιση κάθε μορφής απειλής κατά των εθνικών συμφερόντων. Προσθέτει δε ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις συντρέχουν στο έργο των Σωμάτων Ασφαλείας στην αστυνόμευση των συνόρων με την παρακολούθηση, καταγραφή και ενημέρωση επί συμβάντων που χρήζουν αντιμετώπισης από τα Σώματα Ασφαλείας, αξιοποιώντας όλα τα διαθέσιμα μέσα, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments