Πολιτική

Αλέξης Χαρίτσης για Νέα Δημοκρατία: Σκόπιμα δίνουν ευκαιρία στην ακροδεξιά να σηκώσει πάλι κεφάλι

Αλέξης Χαρίτσης για Νέα Δημοκρατία: Σκόπιμα δίνουν ευκαιρία στην ακροδεξιά να σηκώσει πάλι κεφάλι
Αλέξης Χαρίτσης για Νέα Δημοκρατία: Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι η κυβέρνηση δίνει ευκαιρία στην ακροδεξιά να έρθει και πάλι στο προσκήνιο.

Η ΝΔ «αντί να σκύψει στο ζήτημα, να βρει ρεαλιστικές λύσεις και βεβαίως να θέσει τους Ευρωπαίους προ των ευθυνών τους, ακριβώς για να μην συγκρουστεί με το ακροδεξιό της ακροατήριο συνεχίζει μία καταστροφική πρακτική” στο προσφυγικό τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ. Ο Κ. Μητσοτάκης και αυτοί στη ΝΔ που «χάιδεψαν τα αυτιά» του ακροδεξιού ακροατηρίου προεκλογικά, οι ίδιοι που ως κυβέρνηση εφαρμόζους αντίθετες στο Διεθνές Δίκαιο πολιτικές «αποτροπής» κάνοντας τον βίο αβίωτο στους πρόσφυγες, συνεχίζουν να αυξάνουν την ένταση στις τοπικές κοινωνίες ανοίγοντας το δρόμο στην ακροδεξιά να σηκώσει κεφάλι ξανά στην Ελλάδα, τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Χαρίτσης Στο Κόκκινο.

Προεκλογικά στη Νέα Δημοκρατία προσπάθησαν να χαϊδέψουν τα ακροδεξιά ακροατήριά τους, να ενεργοποιήσουν αντανακλαστικά ξενοφοβίας στις τοπικές κοινωνίες, με τοπικά στελέχη της σε όλη την Ελλάδα να μιλούν και να αντιμετωπίζουν συνολικά το προσφυγικό ως απειλή, είπε ο κ. Χαρίτσης, θυμίζοντας ότι και ο ίδιος ο Κ. Μητσοτάκης προεκλογικά έλεγε ότι η μεταφορά προσφύγων από τα νησιά προς την ηπειρωτική Ελλάδα δεν είναι λύση. Τώρα, ως κυβέρνηση πληρώνει την στρατηγική που ακολούθησε τα προηγούμενα χρόνια.

«Δυστυχώς», τόνισε, «η κυβέρνηση Μητσοτάκη συνεχίζει αυτή την λογική. Όχι απλώς δεν τηρεί τους κανόνες του Διεθνούς Δικαίου, αλλά τους παραβιάζει συστηματικά. Είναι σαφές ότι αυτή η πολιτική “αποτροπής” που έχει επιλέξει να ακολουθήσει στο προσφυγικό, μία λογική απλοϊκή και επικίνδυνη ότι κάνοντας τον βίο αβίωτο στους πρόσφυγες θα αποτρέψει την συνέχιση των προσφυγικών ροών».

Έτσι, «αντί να σκύψει στο ζήτημα, να βρει ρεαλιστικές λύσεις και βεβαίως να θέσει τους Ευρωπαίους προ των ευθυνών τους, ακριβώς για να μην συγκρουστεί με το ακροδεξιό της ακροατήριο συνεχίζει μία καταστροφική πρακτική που οδηγεί τις τοπικές κοινωνίες ειδικά στα νησιά αλλά και στην υπόλοιπη Ελλάδα σε πολύ μεγάλη ένταση. Είναι μία πολύ επικίνδυνη εξέλιξη, “βούτυρο στο ψωμί” ακροδεξιών θυλάκων που βλέπουν πάλι ευκαιρία να “σηκώσουν κεφάλι” στη χώρα μας», υπογράμμισε ο κ. Χαρίτσης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments