Πολιτική

Αλέξης Τσίπρας εργασιακά: Απόλυτο πισωγύρισμα στην εποχή των μνημονίων

Αλέξης Τσίπρας εργασιακά: Απόλυτο πισωγύρισμα στην εποχή των μνημονίων
Αλέξης Τσίπρας εργασιακά: Ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης τόνισε ότι η κυβέρνηση οδηγεί τη χώρα σε εποχή μνημονίων.

Αλέξης Τσίπρας εργασιακά:  Για «απόλυτο πισωγύρισμα στην εποχή των μνημονίων σε ό,τι αφορά τη θέση, το βιοτικό επίπεδο και τη διαπραγματευτική δύναμη των εργαζομένων», κατηγόρησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας την κυβέρνηση, ξεκινώντας την ομιλία του στην Βουλή, ενώ για την ομιλία του πρωθυπουργού είπε ότι «ήταν εκτός τόπου και χρόνου».

Ανέφερε ότι ήδη έχουν διαψευστεί οι υποσχέσεις για ανάπτυξη της τάξης του 4% και συμπλήρωσε ότι, δεν είδαμε ούτε τις μπουλντόζες στο Ελληνικό, ούτε επενδύσεις και πολλές και καλές δουλειές. Υποστήριξε ακόμη ότι «η απορρύθμιση της αγοράς εργασίας, η άρση προστατευτικών διατάξεων για τους εργαζόμενους και τελικά η μείωση του μέσου μισθού», είναι στον πυρήνα της αντίληψης της ΝΔ για την ανάπτυξη.

Κατηγόρησε δε για “λαθροχειρία” τον πρωθυπουργό για τον τρόπο με τον οποίο ερμήνευσε τα στοιχεία της ΕΡΓΑΝΗ για την απασχόληση και την ανεργία. «Εσείς τάξατε λαγούς με πετραχείλια και εξαπατήσατε τον ελληνικό λαό», ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «κάνετε μία βόλτα στην αγορά στα καταστήματα για να δείτε ποια είναι η εικόνα στην αγορά. Η χειρότερη περίοδος των τελευταίων χρόνων ήταν η φετινή με πτώση 30%».

“Το τελευταίο 7μηνο είναι το χειρότερο των τελευταίων χρόνων σε σχέση με την ανεργία. Καταθέτω τα στοιχεία της ΕΡΓΑΝΗ στα πρακτικά. Εσείς εξαπατήσατε τον ελληνικό λαό, τάζοντας λαγούς με πετραχήλια στον ελληνικό λαό τάζοντας δουλειές για όλους”.

“Κάντε μια βόλτα στην αγορά και όχι μόνο εκδρομές. Πηγαίνετε να μιλήσετε με τους καταστηματάρχες. 30% έπεσε ο τζίρος στην αγορά. Οι χειρότερες γιορτές ήταν αυτές. Γιατί συνέβη αυτό; Αν δεν τονώσεις την οικονομία αυξάνοντας τον κατώτατο μισθό. Αν δεν πέσει στην αγορά ζεστό χρήμα όπως 800 εκ. ευρώ που δώσαμε εμείς σε κοινωνικό μέρισμα που πήγαν στην τσέπη των ανθρώπων.” “Το 2012 δεν το θυμόσαστε που με ένα νόμο και ένα άρθρο μειώσατε τον κατώτατο και θεσμοποιήσατε τον υποκατώτατο μισθό” είπε ο Αλέξης Τσίπρας στον Κυρ. Μητσοτάκη.

Ο νόμος των μνημονίων προέβλεπε ότι μετά τη λήξη τους θα μπορούσε να ξεκινήσει συζήτηση για την αύξησή του. Κάτι που κάναμε αφού βγάλαμε τη χώρα από τα μνημόνια. Αλλά και μέσα στα μνημόνια αξιοποιήσαμε όποια χαραμάδα μπορούσαμε υπέρ των εργαζομένων: Ενισχύσαμε το ΣΕΠΕ, εντατικοποιήσαμε τους ελέγχους, επιβάλλαμε πρόστιμα σε μεγάλους παραβάτες, πήραμε μέτρα για την προστασία των εργολαβικών εργαζόμενων, κάναμε στοχευμένες παρεμβάσεις στα ντιλίβερι, πήραμε μέτρα για την πληρωμή των υπερωριών και για αυτό καταφέραμε την μείωση της ανεργίας και μετά από 10 ολόκληρα χρόνια καταφέραμε το 2019 να αυξήσουμε το μισθό κατά 4,6%.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments