Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Συνεδριάζει η Κεντρική Επιτροπή του κόμματος

ΣΥΡΙΖΑ: Συνεδριάζει η Κεντρική Επιτροπή του κόμματος
ΣΥΡΙΖΑ: Ξεκινά σήμερα η διήμερη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΎΡΙΖΑ. Άλλο όνομα αναμένεται να προτείνει ο Αλέξης Τσίπρας.

ΣΥΡΙΖΑ: Ξεκινά σήμερα η διήμερη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, με τον επικεφαλής του κόμματος, Αλέξη Τσίπρα, να παραχωρεί ομιλία στις 11:00. Η ομιλία του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον καθώς θα ξεκαθαρίσει το τοπίο σε μια σειρά από ζητήματα που παραμένουν ανοιχτά στο δρόμο προς το Συνέδριο του Μαΐου. Άλλωστε, όλες οι τάσεις και ομαδοποιήσεις του κόμματος περιμένουν την τοποθέτηση του αρχηγού του κόμματος προκειμένου να ξεκαθαρίσουν τη θέση τους για τα επίδικα.

Το προηγούμενο διάστημα παίχτηκε ένα σκληρό μπρα-ντε-φερ ανάμεσα στην πλειοψηφία και στη μειοψηφία του κόμματος τόσο για το όνομα που θα προστεθεί στο ΣΥΡΙΖΑ όσο και για τον εύρος της συμμετοχής της Προοδευτικής Συμμαχίας.

Η τελευταία Πολιτική Γραμματεία, πάντως, εξουσιοδότησε τον Αλέξη Τσίπρα να καταθέσει πρόταση για το όνομα, με στόχο την αποφυγή του εσωκομματικού δημοψηφίσματος ενώ αποφάσισε στο Συνέδριο περίπου 250 αριστίνδην. Αυτοί θα είναι προσκεκλημένοι, προσωπικότητες και εκπρόσωποι συλλογικοτήτων από την Προοδευτική Συμμαχία. Αποφασίστηκε, επίσης, ότι η νέα Κεντρική Επιτροπή θα αποτελείται από 251 μέλη, με ειδική πρόνοια ώστε τουλάχιστον το 1/5 να προέρχεται από την Προοδευτική Συμμαχία.

«Προοδευτικό» και «Οικολογικό» το όνομα:

Όσον αφορά το όνομα, οι πληροφορίες του iefimerida.gr λένε ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα καταθέσει πρόταση η οποία θα περιλαμβάνει τόσο το άνοιγμα στον προοδευτικό χώρο όσο και το οικολογικό πρόσημο. Αν και στην τελευταία Πολιτική Γραμματεία ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε διατεθειμένος, αν χρειαστεί, να καταφύγει ακόμα και σε ψηφοφορία, βούλησή του είναι να καταθέσει μια συνθετική όλων των απόψεων πρόταση.

Κοινή αποδοχή στο κείμενο απολογισμού:

Σχετικά με το κείμενο του απολογισμού της κυβερνητικής θητείας του ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο παρουσιάστηκε στην Πολιτική Γραμματεία την Τρίτη, στην Κουμουνδούρου επικρατεί «διατασική ικανοποίηση». Όπως σημειώνουν στο iefimerida.gr κομματικές πηγές, πρόκειται για ένα κείμενο έντιμο και ψύχραιμο που αποτυπώνει τόσο τα λάθη και τις παραλείψεις όσο και τα θετικά της κυβερνητικής θητείας και άπαντες συμφωνούν ότι μπορεί να αποτελέσει τη βάση για τη συζήτηση που θα γίνει κατά τη διάρκεια των προσυνεδριακών διαδικασιών.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments