Πολιτική

Τσίπρας Κεντρική Επιτροπή: Η απάντησή του στις κατηγορίες της Νέας Δημοκρατίας

Τσίπρας Κεντρική Επιτροπή: Η απάντησή του στις κατηγορίες της Νέας Δημοκρατίας
Τσίπρας Κεντρική Επιτροπή: Τη δική του απάντηση στη Νέα Δημοκρατία που κάνει λόγο για αντιδημοκρατική νοοτροπία έδωσε ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ.

Τσίπρας Κεντρική Επιτροπή: Η κυβέρνηση κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ για αντιδημοκρατική νοοτροπία και ο Αλέξης Τσίπρας δεν το άφησε έτσι. Ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας, απάντησε με τον δικό του τρόπο από το βήμα της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ.

«Υπάρχει μια μεγάλη ποιοτική διαφορά ανάμεσα σε αυτόν που δεν φοβάται την αλήθεια και σε αυτόν που προσπαθεί να την κουκουλώσει για να επαναλάβει τα ίδια αύριο. Έφτασαν στο σημείο από τον πανικό τους, να μιλούν για αντιδημοκρατική συμπεριφορά επειδή μίλησα για το κομματικό κράτος και την αναξιοκρατία, τη διαφθορά, τη διαπλοκή που παραλάβαμε για το καθεστώς ασυδοσίας που παραλάβαμε στα Μέσα Ενημέρωσης», τόνισε και πρόσθεσε ότι μιλάνε με θράσος όσοι τόσα χρόνια είχαν φτιάξει ένα κράτος λάφυρο ενώ μόλις επανεξελέγησαν κάνουν ακριβώς τα ίδια.

“Άλλαξαν τη νομοθεσία για να διορίσουν διοικητή στην ΕΥΠ χωρίς πτυχίο” είπε ο κ. Τσίπρας και συνέχισε:

“Μιλάνε αυτοί που με το που έσπευσαν να αλλάξουν τον ποινικό κώδικα που μόλις είχε αλλάξει για να αθωώσουν τα λευκά κολάρα… Πάει πολύ να μας κουνάνε το δάχτυλο και να μιλούν για εξωθεσμική συμπεριφορά, αυτοί», σημείωσε χαρακτηριστικά. Παράλληλα, ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε από την Κεντρική Επιτροπή να εγκρίνει τον οδικό χάρτη προς το Συνέδριο, όπως αυτός αποφασίστηκε στην τελευταία Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ. Υποστήριξε ότι η απόφαση της Πολιτικής Γραμματείας ήταν ένας ελάχιστος κοινός τόπος και κάλεσε τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής να την εγκρίνουν προκειμένου να «τελειώνει η άχαρη αυτή συζήτηση για τα οργανωτικά».

“Να κάνουμε μια αλλαγή για να μπορούν να χωρέσουν σύντροφοι από διαφορετικούς χώρους”

Αναφορικά με το ζήτημα που προέκυψε για τον τρόπο εγγραφής των νέων μελών, ο Αλέξης Τσίπρας σημείωσε ότι μπορεί να συνδυαστεί η ψηφιακή με την αυτοπρόσωπη συμμετοχή στις οργανώσεις. «Το ερώτημα πώς θα ενεργοποιήσουμε αυτό τον κόσμο, είναι αυτό που πρέπει να μας απασχολεί. Να εκμεταλλευτούμε το εργαλείο της ψηφιακής πλατφόρμας. Ο κόσμος που δίνει τα στοιχεία του κάνει ένα βήμα παραπάνω από το απλά να μας ακολουθεί. Και πρέπει να τον υποδεχθούμε», σημείωσε.

Σε μια απόπειρα συγκερασμού των απόψεων, πρότεινε επίσης, τα μέλη όταν θα πάνε στις ψηφοφορίες για το Συνέδριο, να παραλάβουν την κάρτα και να δώσουν και το σχετικό χρηματικό αντίτιμο. «Να επιδιώξουμε τη συμμετοχή αλλά μην πάμε και στο άλλο άκρο να πάρουμε παρουσίες και απουσίες στους συντρόφους μας», ανέφερε.

Σε ό,τι αφορά το όνομα, ο Αλέξης Τσίπρας υποστήριξε ότι παραδοσιακά ο πολιτικός αυτός χώρος βρίσκεται σε διαρκή κίνηση και πάντα υπήρχαν σχετικές συζητήσεις για το όνομα. «Από τότε που συζητάγαμε για το αν θα μείνει το “Κ” στα Κομμουνιστικά κόμματα. Από Συνασπισμός γίναμε, Συνασπισμός της Αριστεράς και της Προόδου, ΣΥΡΙΖΑ, ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ κλπ» προσέθεσε.

«Ως Συνασπισμός εκχωρήσαμε -καλώς- την εσωκομματική μας δημοκρατία για να χωρέσουν συνιστώσες», είπε απαντώντας ονομαστικά στον Πανό Λάμπρου των 53+ ο οποίος προέρχεται από την ΑΚΟΑ (μία από τις συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ προ του 2012). «Τώρα θέλουμε να κάνουμε μια αλλαγή για να μπορούν να χωρέσουν σύντροφοι από διαφορετικούς χώρους που έρχονται μαζί μας», κατέληξε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments