Αθλητισμός

ΟΦΗ – Ατρόμητος 1-0

ΟΦΗ – Ατρόμητος 1-0
ΟΦΗ - Ατρόμητος: Οι Κρητικοί πέτυχαν τρία γκολ (66', 78', 82'), μέτρησε μόνο το τρίτο και αυτό έφτανε για να πετύχουν μία σπουδαία νίκη με σκορ 1-0 κόντρα στους Περιστεριώτες.

ΟΦΗ – Ατρόμητος: Το 8ο εφετινό γκολ του Βίτορ Φιγκεϊρέδο με τη φανέλα του ΟΦΗ, ήταν (ίσως) και το πιο… πολύτιμο έως τώρα στη σεζόν για τους Κρητικούς, καθώς στάθηκε αρκετό για να τους χαρίσει τη νίκη επί του Ατρόμητου με 1-0, επαναφέροντάς τους ξανά στην πρώτη εξάδα που οδηγεί στα πλέι-οφ.

Σε ένα παιχνίδι «γκραν-γκινιόλ» στο «Θ. Βαρδινογιάννης», οι «ομιλίτες» ήταν εξαιρετικοί στο δεύτερο ημίχρονο, πίεσαν πολύ τους Περιστεριώτες κι αφού είδαν αρχικά τον διαιτητή Ζαχαριάδη και τους διαιτητές του VAR, να ακυρώνουν σωστά τα γκολ των Σεμέδο (66′, ήταν οφσάιντ ο Ζοάο Βίκτορ που μπήκε στη φάση) και Φιγκεϊρέδο (78′, οφσάιντ), πανηγύρισαν με την… τρίτη, χάρη στην απίθανη γυριστή κεφαλιά του Βραζιλιάνου φορ. Σε μία φάση που έγινε αντίστοιχα έλεγχος από το VAR, για πιθανό οφσάιντ του Σεμέδο στο ξεκίνημα της φάσης, αλλά εντέλει οι διαιτητές Σκουλάς και Σπυρόπουλος έκριναν πως το γκολ έπρεπε να μετρήσει κανονικά.’

Το ματς

Οι πρώτες καλές στιγμές στον αγώνα ανήκαν στον Ατρόμητο. Στο 9’, ο Μανούσος απέφυγε με εξαιρετική ατομική ενέργεια και ωραίες ντρίμπλες τους αμυντικούς του ΟΦΗ, αλλά το σουτ που δοκίμασε αποκρούστηκε από τον Μεγιάδο, ο οποίος βρισκόταν σε ετοιμότητα. Ο ΟΦΗ είχε την πρώτη του καλή ευκαιρία στο 16’. Ο Φιγκεϊρέδο έκανε το γέμισμα για τον Σεμέντο, ο οποίος, ωστόσο, δεν κατάφερε να πάρει την κεφαλιά από πλεονεκτική θέση. Η μπάλα πέρασε από όλους και η ευκαιρία χάθηκε για τους Κρητικούς.

Στο 37’ ο ΟΦΗ είχε μία ακόμη καλή στιγμή. Ο Νέιρα εκτέλεσε φάουλ, γέμισε στην περιοχή, αλλά ο Φιγκεϊρέδο δεν κατάφερε να βάλει την προβολή και να σπρώξει την μπάλα προς τα δίχτυα. Ο ΟΦΗ ξεκίνησε πάρα πολύ καλά στο δεύτερο ημίχρονο, με τον Φιγκεϊρέδο να βγαίνει μπροστά στον Μέγερι και να σουτάρει, αλλά ο Ούγγρος τερματοφύλακας απέκρουσε. Όλη η φάση, ωστόσο, ήταν ως μη γενομένη για οφσάιντ στο ξεκίνημα.

Ο Ατρόμητος μπήκε… καθυστερημένα στο β’ μέρος και συγκεκριμένα στο 56’, όταν ο Μανούσος δοκίμασε το σουτ από πλεονεκτική θέση, αλλά ο Σωτηρίου μπλόκαρε την μπάλα. Στο 58’ ο Ούμπιδες εκτέλεσε φάουλ με την μπάλα να φεύγει άουτ. Από το 66’ και μετά, ο ΟΦΗ πέτυχε τρία γκολ, αλλά μέτρησε μόνο το τρίτο! Αρχικά, στο 66’ ο Σεμέντο έκανε τη σέντρα-σουτ από αριστερά και η μπάλα πήγε κατευθείαν στα δίχτυα. Ωστόσο, ο διαιτητής Ζαχαριάδης συμβουλεύτηκε τον VAR και ακύρωσε το γκολ θεωρώντας πως ο Ζοάο Βίκτορ επηρεάζει τη φάση.

Η δεύτερη φάση έγινε στο 78! Ο Στάικος έκανε το σουτ έξω από την περιοχή, ο Μέγερι απέκρουσε και ο Φιγκεϊρέδο πήρε το ριμπάουντ στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα. Ωστόσο, όπως φάνηκε και από το ριπλέι ήταν σε θέση οφσάιντ την ώρα που σούταρε ο Στάικος. Το τρίτο γκολ όμως ήταν και το… φαρμακερό! Ο Φιγκεϊρέδο πέτυχε ένα καταπληκτικό γκολ με μία πολύ δύσκολη κεφαλιά, αλλά αρχικά το γκολ δεν μέτρησε. Τελικά, ο διαιτητής Ζαχαριάδης κατοχύρωσε το τέρμα υπέρ του ΟΦΗ, αφού πρώτα συμβουλεύτηκε τον VAR. Η φάση εξετάστηκε για οφσάιντ στην αρχή της, αλλά ο Ζαχαριάδης έκρινε πως δεν υπήρχε παράβαση.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments