Ελλάδα

ΟΑΣΘ απεργία: Κανονικά θα κινηθούν τα ΜΜΜ στη Θεσσαλονίκη

ΟΑΣΘ απεργία: Κανονικά θα κινηθούν τα ΜΜΜ στη Θεσσαλονίκη
ΟΑΣΘ απεργία: Ο πρόεδρος του συνδικάτου εργαζομένων του οργανισμού Δημήτρης Τσερμενίδης, ανέφερε ότι οι εργαζόμενοι δεν θα συμμετάσχουν στην 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ κατά του ασφαλιστικού.

ΟΑΣΘ απεργία: Όπως ανέφερε στο Αθηναικό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο πρόεδρος του συνδικάτου εργαζομένων του οργανισμού Δημήτρης Τσερμενίδης, κανονικά θα πραγματοποιούνται  όλα τα δρομολόγια του ΟΑΣΘ την Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2020 καθώς οι εργαζόμενοι δεν θα συμμετάσχουν στην 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ κατά του ασφαλιστικού. Ωστόσο στην αυριανή 24ωρη απεργία συμμετέχουν εργατικά σωματεία που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, τα οποία και διοργανώνουν συγκέντρωση στο άγαλμα Βενιζέλου στις 10:30 ενάντια στο «αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης».

Σε αντίθεση με την Αθήνα “χειρόφρενο” τραβούν λεωφορεία, τρόλει, τραμ και μετρό ενάντια στο νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης. Ειδικότερα, δεν θα κυκλοφορήσουν όλο το 24ωρο λεωφορεία και τρόλεϊ, ενώ ακινητοποιημένοι θα μείνουν και οι συρμοί του τραμ και του μετρό, τόσο στις γραμμές 2 και 3 όσο και στην 1. «Η κυβέρνηση, ξέχασε πολύ γρήγορα τις δεσμεύσεις της για κατάργηση του αντιασφαλιστικού νόμου Κατρούγκαλου και προχωράει σε μια νέα αντιασφαλιστική επίθεση, προωθώντας ένα νομοσχέδιο, το οποίο συνεχίζει με μικροβελτιώσεις, στην ίδια φιλοσοφία και πολιτική του προηγούμενου απαράδεκτου νόμου. Όπως διαπιστώνουμε, οι αυξήσεις στις συντάξεις που είχε υποσχεθεί, είναι τελικά ψίχουλα, συγκριτικά με τις απώλειες του συνταξιοδοτικού εισοδήματος, ιδιαίτερα κατά την τελευταία δεκαετία» τονίζει σε ανακοίνωση του το Σωματείο Εργαζομένων ΣΤΑΣΥ.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments