Πολιτική

Φώφη Γεννηματά – Τουρκία: “Επιβάλλεται χάραξη εθνικής γραμμής για την αντιμετώπιση της επιθετικότητας”

Φώφη Γεννηματά – Τουρκία: “Επιβάλλεται χάραξη εθνικής γραμμής για την αντιμετώπιση της επιθετικότητας”
Φώφη Γεννηματά - Τουρκία: Τα βέλη της προς την κυβέρνηση Μητσοτάκη για τον τρόπο που έχει χειριστεί τις τουρκικές προκλήσεις έριξε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά.

Φώφη Γεννηματά – Τουρκία: Την κυβέρνηση κατηγορεί για τους χειρισμούς της στην αντιμετώπιση της τουρκικής επιθετικότητας η Φώφη Γεννηματά σε ανακοίνωση της. Όπως αναφέρει, καθυστέρησε να καταλάβει το πρόβλημα του παράνομου μνημονίου με τη Λιβύη. Παράλληλα ζητά να παρέμβει στον γενικό γραμματέα του Οργανισμού των Ηνωμένων Εθνών ενώ επαναλαμβάνει το αίτημα της για σύγκλιση του Συμβουλίου των Πολιτικών Αρχηγών ώστε να χαραχθεί άμεσα η Εθνική Γραμμή.

Ολόκληρη η δήλωσή της προέδρου του Κινήματος Αλλαγής:

«Η κυβέρνηση αποτυγχάνει να αντιμετωπίσει την τουρκική επιθετικότητα, που κλιμακώνεται με την ανάρτηση από τον ΟΗΕ του παράνομου μνημονίου με τη Λιβύη. Καθυστέρησε να καταλάβει το πρόβλημα και σέρνεται πίσω από τα γεγονότα. Οφειλόμενη ενέργεια είναι η παρέμβαση στον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ. Αλλά δεν αρκεί. Επιβάλλεται η σύγκλιση του Συμβουλίου των Πολιτικών Αρχηγών για να χαράξει άμεσα Εθνική Γραμμή».

Νωρίτερα, η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ με επιστολή της προς τον πρόεδρο της Βουλής,  Κωνσταντίνο Τασούλα, πρότεινε τη συγκρότηση Διακομματικής Επιτροπής για την προστασία της πρώτης κατοικίας και τον εκσυγχρονισμό του Πτωχευτικού Δικαίου των Φυσικών Προσώπων. Στην επιστολή της, την οποία απευθύνει και στους επικεφαλής όλων των κοινοβουλευτικών κομμάτων, η κ. Γεννηματά υπενθυμίζει ότι η προστασία της πρώτης κατοικίας εισήχθη με τον νόμο 3869/2010 της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος «κάλυψε για πρώτη φορά ένα κενό που υπήρχε στο δίκαιο της χώρας μας και η Πολιτεία απέκτησε ένα θεμελιώδες εργαλείο για την αντιμετώπιση της υπερχρέωσης των νοικοκυριών». Σημειώνει, ωστόσο, ότι αυτός ο νόμος, «αφού αλλοιώθηκε στα βασικά του χαρακτηριστικά με συνεχείς τροποποιήσεις, οδηγήθηκε σε απαξίωση».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments