Πολιτική

Αλέξης Χαρίτσης isyriza: Πρωτόγνωρη επαφή με τους πολίτες

Αλέξης Χαρίτσης isyriza: Πρωτόγνωρη επαφή με τους πολίτες
Αλέξης Χαρίτσης isyriza: Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι η πλατφόρμα του isyriza δεν είναι ένα πυροτέχνημα και θα ακολουθήσουν περισσότερες αντίστοιχες κινήσεις.

Αλέξης Χαρίτσης isyriza: Δεν είναι πυροτέχνημα αλλά μέρος πολιτικού σχεδίου η διαδικτυακή επικοινωνία Τσίπρα-πολιτών, κατέθεσαν 1.600 ερωτήσεις, ψήφισαν οι ίδιοι τις 20 που τέθηκαν, σε 12 ώρες είδαν την συνέντευξη πάνω από 100.000, έρχονται νέες εφαρμογές για σύνδεση των πολιτών με τους βουλευτές και τον κομματικό μηχανισμό, προανήγγειλε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Χαρίτσης μιλώντας Στο Κόκκινο.

Ο κ. Χαρίτσης αναφέρθηκε εκτενώς στην συζήτηση που είχε ο Αλέξης Τσίπρας με τους πολίτες, τονίζοντας ότι «είναι η πρώτη φορά που υπήρξε αδιαμεσολάβητη επικοινωνία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ με τα μέλη της διαδικτυακής πλατφόρμας isyriza» και θύμισε ότι οι ερωτήσεις υποβλήθηκαν από τα μέλη, συγκεντρώθηκαν πάνω από 1.600 σε λιγότερες από τέσσερις ημέρες και με ψηφοφορία των μελών επιλέχθηκαν 20 ερωτήσεις που τέθηκαν στον κ. Τσίπρα στην χθεσινή εκδήλωση.

«Για όλους μας ήταν μία πρωτόγνωρη εμπειρία … τα στοιχεία δείχνουν ότι τόσο στην πλατφόρμα isyriza όσο και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης περισσότεροι από 100.000 άνθρωποι έχουν ήδη παρακολουθήσει την συνέντευξη, σε λίγο παραπάνω από 12 ώρες», όπως τόνισε. Σε άλλο σημείο, μάλιστα, σημείωσε ότι «η ανταπόκριση του κόσμου ήταν μεγαλύτερη από το αναμενόμενο. Η ανησυχία ήταν εάν θα ανταποκριθούμε τεχνικά στις προσδοκίες του κόσμου και το πολύ μεγάλο ενδιαφέρον. Αλλά όλα πήγαν καλά».

“Δεν ήταν πυροτέχνημα”

«Η χθεσινή πρωτοβουλία δεν είναι πυροτέχνημα», υπογράμμισε ο ίδιος, «αλλά μέρος ενός πολιτικού σχεδίου, είναι πολιτικό γεγονός … η καμπάνια που έχουμε ξεκινήσει στο πλαίσιο της διεύρυνσης του ΣΥΡΙΖΑ και της ευρύτερης απεύθυνσής του στα στρώματα που τον στήριξαν το προηγούμενο διάστημα, αλλά και σε πολίτες (αριστερούς, προοδευτικούς, δημοκρατικούς) που τώρα τον προσεγγίζουν, είναι μία άλλη σχέση με την πολιτική, η λογική του να πάρουν τα μέλη τον ΣΥΡΙΖΑ στα χέρια τους. Αυτό ακριβώς προσπαθούμε να κάνουμε και αξιοποιούμε όλα τα εργαλεία. Και η τεχνολογία έχει να παίξει σημαντικό ρόλο».

Διευκρίνισε ταυτόχρονα ότι «ποτέ δεν υποκαθίσταται η φυσική παρουσία των πολιτών στα πολιτικά δρώμενα. Αλλά έναν πολύ σημαντικό υποβοηθητικό ρόλο, ειδικά για ανθρώπους νεότερης κυρίως ηλικίας» είναι σημαντική η τεχνολογία. Ο κ. Χαρίτσης ανέφερε επίσης ότι «η συντριπτική πλειοψηφία των ερωτημάτων που τέθηκαν προέρχονται από μισθωτούς του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, καθώς και ανέργους, στρώματα που θέλουμε να εκφράσουμε, που μέχρι τώρα ενδεχομένως δεν είχαν τόσο έντονη φωνή στις κομματικές μας διαδικασίες … μετά από αυτό το “εναρκτήριο” γεγονός θα ακολουθήσουν κι άλλα».

Η διάδραση με τους πολίτες θα επεκταθεί, καθώς «ο στόχος της πλατφόρμας του isyriza είναι να μην αξιοποιηθεί μόνο ως εργαλείο εγγραφής στο κόμμα, αλλά ως εργαλείο διαβούλευσης, παράλληλα και δίπλα στις οργανώσεις και τα τμήματά μας», συνέχισε ο κ. Χαρίτσης, προαναγγέλοντας ότι «το επόμενο διάστημα οι χρήστες της πλατφόρμας μέσα από νέες εφαρμογές θα έχουν την δυνατότητα να επικοινωνούν με τους τομεάρχες της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, με τους υπεύθυνους των τμημάτων της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, να θέτουν τα ερωτήματά τους, να ανοίξουν και ηλεκτρονικά οι διαδικασίες διαβούλευσης και συζητήσεων για τα ίδια θέματα που απασχολούν τα μέλη … ο ΣΥΡΙΖΑ τολμά εκεί που οι άλλοι δεν έχουν προχωρήσει σε αντίστοιχες πρωτοβουλίες. Είναι το κόμμα που επιδιώκει να χτίσει σχέση εμπιστοσύνης με τους πολίτες μέσα από απευθείας, αδιαμεσολάβητη επικοινωνία».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments