Πολιτική

Νίκη Κεραμέως: Αδιανόητο να μπαίνεις στο πανεπιστήμιο με 1,4

Νίκη Κεραμέως: Αδιανόητο να μπαίνεις στο πανεπιστήμιο με 1,4
Νίκη Κεραμέως: Για τα παιδιά που θα μπαίνουν τη χρονιά 2020 - 2021 θα προσμετράται για την εισαγωγή τους στο Πανεπιστήμιο θα προσμετράται η επίδοσή τους στο Λύκειο.

Νίκη Κεραμέως: Για τις αλλαγές στην εισαγωγή στα ΑΕΙ αναφέρθηκε στην εκπομπή MEGA Σαββατοκύριακο η υπουργός Παιδείας Νίκης Κεραμέως. «Είναι αδιανόητο να μπαίνεις στο πανεπιστήμιο με 1,8 ή 1,4. Θα αλλάξει το σύστημα σε βάθος χρόνου», είπε χαρακτηριστικά. Καίριο λόγο στην εισαγωγή των φοιτητών, θα έχουν τα Πανεπιστήμια, είπε η υπουργός για να προσθέσει ότι αυτή την στιγμή δεν έχουν ρόλο ούτε στην εισαγωγή.

Επεσήμανε ότι από την πρώτη λυκείου ξεκινά η Τράπεζα θεμάτων. «Πρόθεση μας να συνυπολογίζεται η επίδοση του μαθητή στο λύκειο για την εισαγωγή του στο Πανεπιστημίου. Πρόκειται για ένα αδιάβλητο και αξιόπιστο σύστημα», είπε και πρόσθεσε ότι «δεν είναι δίκαιο να κρίνεται το μέλλον ενός παιδιού από μια εξέταση λίγων ωρών».

Για τα παιδιά που θα μπαίνουν τη χρονιά 2020 -2021 θα προσμετράται για την εισαγωγή τους στο Πανεπιστήμιο θα προσμετράται η επίδοσή τους στο Λύκειο. «Θα συζητήσουμε με τους εμπλεκόμενους φορείς. Είμαστε φειδωλοί στις αιφνίδιες αλλαγές».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play