Τεχνολογία

Πως να ανακτήσεις τον παραβιασμένο λογαριασμό σου στο Facebook

Πως να ανακτήσεις τον παραβιασμένο λογαριασμό σου στο Facebook
Δεν είναι λίγοι αυτοί που πέφτουν καθημερινά θύματα επιτήδειων που παραβιάζουν προσωπικούς λογαριασμούς χρηστών του Facebook.

Τα κοινωνικά μέσα δικτύωσης τα τελευταία χρόνια έχουν μπει για τα καλά στη ζωή μας. Δισεκατομμύρια χρήστες με αντίστοιχο αριθμό λογαριασμών που βρίσκονται στις ορέξεις των επιτήδειων, που συνεχώς μπαίνουν στη διαδικασία παραβίασης των προσωπικών δεδομένων παραβιάζοντας προφίλ ανυποψίαστων ανθρώπων.

Έτσι δεν είναι λίγοι αυτοί που πέφτουν θύματα αυτής της ηλεκτρονικής απάτης βλέποντας σε μια μέρα το προσωπικό τους προφίλ να βρίσκεται στα χέρια άλλων που το ανακτούν με σκοπό να αντλήσουν προσωπικά στοιχεία. Πως όμως μπορούμε να προφυλαχτούμε από ένα τέτοιο συμβάν; Η ίδια η Facebook έχει δημιουργήσει την ακολουθία προκειμένου ο εκάστοτε χρήστης να μπορέσει να ανακτήσει άμεσα τον προσωπικό του λογαριασμό και να μπλοκάρει τις ενέργειες των χάκερς.

Όπως ενημερώνει το Facebook, εάν πιστεύεις ότι κάποιος έχει παραβιάσει ή χρησιμοποιεί τομ λογαριασμό σου, θα πρέπει να επισκεφτείς αυτή τη σελίδα για τον ασφαλίσεις το συντομότερο δυνατό. Το Facebook θα σου ζητήσει να αλλάξεις τον κωδικό σου και να ελέγξεις την πρόσφατη δραστηριότητα σύνδεσης στο λογαριασμό.

Πώς θα καταλάβεις ότι έχει παραβιαστεί ο λογαριασμός σου;

Αν παρατηρήσεις κάτι από τα παρακάτω, ο λογαριασμός σου μπορεί να έχει παραβιαστεί:

  • Έχει αλλάξει ο κωδικός πρόσβασης ή το email σου.
  • Έχει αλλάξει το όνομα ή η ημερομηνία γέννησής σου.
  • Έχουν σταλεί αιτήματα φιλίας σε άτομα που δεν γνωρίζεις.
  • Έχουν σταλεί μηνύματα που δεν έχεις γράψει εσύ.
  • Έχουν γίνει δημοσιεύσεις που δεν έχεις δημιουργήσει εσύ.
  • Μπορείς επίσης, να δεις ορισμένα εργαλεία και τις συμβουλές που θα σε βοηθήσουν να προστατεύεις τον λογαριασμό σου.

Ακόμα, στην ειδική σελίδα του Facebook μπορείς να μάθεις πώς να προστατευτείς από κακόβουλο λογισμικό, το οποίο έχει τη δυνατότητα να παραβιάσει το λογαριασμό σου. Τέλος αν το email που σχετίζεται με το λογαριασμό σου στο Facebook έχει αλλάξει, μπορείς να ανακαλέσεις αυτή την αλλαγή. Όταν αλλάζει μια διεύθυνση email, το Facebook στέλνει στην προηγούμενη διεύθυνση email ένα μήνυμα με έναν ειδικό σύνδεσμο. Μπορείς να πατήσεις αυτόν το σύνδεσμο για να ανακαλέσεις την αλλαγή της διεύθυνσης email και να ασφαλίσεις τον λογαριασμό σου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments