Ελλάδα

Κορωνοϊός Ελλάδα: Επέστρεψαν στη χώρας μας μαθητές από την Ιταλία

Κορωνοϊός Ελλάδα: Επέστρεψαν στη χώρας μας μαθητές από την Ιταλία
Κορωνοϊός Ελλάδα: Γύρισαν στην Ελλάδα μαθητές σχολείων της Λάρισας και των Τρικάλων που βρίσκονταν στην Ιταλία για εκπαιδευτικές εκδρομές.

Κορωνοϊός Ελλάδα: Μεγάλη ανησυχία επικρατεί για τους μαθητές ελληνικών σχολείων που βρίσκονται στην Ιταλία λόγω της αύξησης των κρουσμάτων του κορωνοϊού στη γειτονική χώρα. Στη Ρώμη βρίσκονται μαθητές σχολείου των Τρικάλων για εκδρομή, ενώ τρία σχολεία επέστρεψαν μέσα στο Σαββατοκύριακο. Ωστόσο, δεν θα μπουν σε καραντίνα, καθώς δεν επισκέφτηκαν πόλεις της βόρειας Ιταλίας όπου έχουν εντοπιστεί τα περισσότερα κρούσματα.

Σημειώνεται, ότι σήμερα ήταν προγραμματισμένο να αναχωρήσει για την κεντρική Ιταλία το 1ο ΕΠΑΛ Τρικάλων με 14 μαθητές και 4 συνοδούς καθηγητές και μάλιστα επρόκειτο να παραμείνουν εκεί για 15 μέρες.

Από τα Τρίκαλα τρία σχολεία επέστρεψαν μέσα στο Σαββατοκύριακο στη βάση τους, ενώ ένα σχολείο ακόμη παραμένει στη Ρώμη και είναι προγραμματισμένο να επιστρέψει αύριο, Τρίτη. Για την ασφάλεια των μαθητών ζητήθηκε η συνδρομή της Ελληνικής Πρεσβείας σε μάσκες και υλικά για την απολύμανση των χεριών, ενώ αποφασίστηκε να μην πραγματοποιηθούν επισκέψεις σε μνημεία και πολυσύχναστα σημεία.

Σήμερα, σχολεία από την Λάρισα που βρίσκονταν τις προηγούμενες ημέρες σε εκπαιδευτικές εκδρομές στη Ιταλία επέστρεψαν χωρίς προβλήματα. Το Σάββατο επέστρεψε από το Λάτσιο τμήμα από το Γυμνάσιο Φαλάνης και την Κυριακή τμήμα του Γυμνασίου Πλατυκάμπου από το Μπάρι. Και τα δύο σχολεία ήταν μακριά από τις περιοχές που υπάρχουν τα κρούσματα.

Την ίδια ώρα, καθησυχαστική εμφανίστηκε μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1, η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως. Η υπουργός υπογράμμισε ότι οι ελληνικές Αρχές κινήθηκαν με ταχύτητα και “αμέσως μόλις είχαμε νέα για την εξάπλωση του κορωνοϊού στην Ιταλία η πρώτη μας σκέψη ήταν στους μαθητές και τους φοιτητές που βρίσκονται στην γειτονική χώρα”. Στη συνέχεια πρόσθεσε πως: “Σπεύσαμε προληπτικά προκειμένου να ανασταλούν οι προγραμματισμένες εκδρομές στην Ιταλία. Ήταν να αναχωρήσουν κάποια σχολεία σήμερα για την Ιταλία αλλά οι εκδρομές δεν θα γίνουν. Υπάρχουν αυτή τη στιγμή δέκα σχολεία στην Ιταλία και διερευνούμε εάν είναι και παραπάνω”.

“Δεν υπάρχει κανένα σχολείο που να βρίσκεται σε περιοχή που είναι σε καραντίνα. Δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας” τόνισε. Αναφορικά με το εάν θα πρέπει να υποβληθούν σε εξετάσεις όσοι μαθητές επιστρέψουν από Ιταλία, η κ. Κεραμέως ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει λόγος να γίνουν. “Μόνο εάν εμφανίσουν κάποιο ανησυχητικό σύμπτωμα θα ελεγχθούν”, κατέληξε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments