Ελλάδα

Υπαίθρια κρεοπωλεία στην Μόρια – Κίνδυνος για τη δημόσια υγεία

Υπαίθρια κρεοπωλεία στην Μόρια – Κίνδυνος για τη δημόσια υγεία
Κανένα μέτρο υγιεινής και ασφάλειας στα υπαίθρια κρεοπωλεία που έχουν στηθεί στη Μόρια, όπως σας παρουσιάζει σήμερα το Pagenews.gr.

Παρά τις συνεχόμενες διαπιστώσεις οργανισμών υγείας για τις απαράδεκτες υγειονομικές συνθήκες στο καμπ της Μόριας οι εικόνες που ακολουθούν είναι πολύ σκληρές και αποτυπώνουν την πραγματικότητα στο σημείο, όπου έχουν στιβαχτεί χιλιάδες ανθρώπινες ψυχές.  Ασυνείδητοι οι οποίοι εκμεταλλεύονται ομοεθνείς τους με σκοπό το κέρδος εκθέτουν κάτω απ’ τον ήλιο επί πολλές ώρες, καθημερινά σε υπαίθρια… χασάπικα μέσα στο καμπ της Μόριας προϊόντα κρέατος τα οποία προέρχονται από κλεμμένα ζώα της περιοχής. Όπως είναι φυσικό τα κρέατα αυτά δεν έχουν περάσει από κανέναν έλεγχο.

Η διαδικασία που ακολουθείται πραγματικά προκαλεί τρόμο. Οι επιτήδειοι είχε σκοτώνουν τα ζώα στα μαντριά που τα βρίσκουν, είτε τα μεταφέρουν αφού τα κλέψουν στο καμπ όπου τα σφαγιάζουν με κάποιο θρησκευτικό τελετουργικό που ακολουθούν. Στη συνέχεια αφού τεμαχίσουν τα ζώα, τα κρεμούν σε τσιγκέλια στα αυτοσχέδια κρεοπωλεία με σκοπό την πώλησή τους σε εκείνους που έχουν χρήματα μεταξύ των 27.000 μεταναστών. 

Ωστόσο τα δέρματα από τα ζώα τα πετούν σε κάδους απορριμάτων πολλοί από τους οποίους έχουν τοποθετηθεί δίπλα σε σκηνές με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την δημόσια υγεία.  Τα «προϊόντα» αυτά θα μείνουν κρεμασμένα για αρκετές ώρες μέχρι να πουληθούν, ενώ αν δεν πωληθούν συσκευάζονται σε πλαστικές σακούλες και ξαναβγαίνουν στο πάγκο την επόμενη μέρα.

Εκτός από τα κρεοπωλεία υπάρχουν και τα υπαίθρια λαχανοπωλεία, εκεί που εκθέτονται τα προϊόντα σε μικρά τελάρα πάνω στο χώμα, χωρίς καμία απολύτως συναίσθηση των κίνδυνων για τη δημόσια υγεία μέσα στο καμπ, ενώ είναι γνωστό ότι στην περιοχή εμφανίζονται συχνά ποντίκια. Συνέπεια όλων αυτών των διατροφικών… πρωτοβουλιών ορισμένων μεταναστών, που σκοπό έχουν μονάχα το κέρδος είναι τα περιστατικά γαστρεντερίτιδας να έχουν αυξηθεί πάρα πολύ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments