Πολιτική

Γιώργος Πατούλης – Νίκη Κεραμέως: Συνάντηση για κοινές δράσεις εκπαιδευτικού χαρακτήρα

Γιώργος Πατούλης – Νίκη Κεραμέως: Συνάντηση για κοινές δράσεις εκπαιδευτικού χαρακτήρα
Γιώργος Πατούλης - Νίκη Κεραμέως συνάντηση: Συζητήθηκαν ζητήματα όπως η ανακύκλωση, οι πρώτες βοήθειες και η Δια Βίου Μάθηση.

Γιώργος Πατούλης – Νίκη Κεραμέως συνάντηση: Η υλοποίηση κοινών δράσεων εκπαιδευτικού και επιμορφωτικού χαρακτήρα για ζητήματα όπως η ανακύκλωση, οι πρώτες βοήθειες και η Δια Βίου Μάθηση, συζητήθηκαν στη συνάντηση που είχε στις 27 Φεβρουαρίου ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης με την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως. Ειδικότερα, ο περιφερειάρχης χαρακτήρισε αναγκαία την κατάλληλη διαπαιδαγώγηση για την αλλαγή της νοοτροπίας σε σημαντικά θέματα όπως το περιβάλλον, η οδική ασφάλεια και η πολιτική προστασία. Στο πλαίσιο του έτους ανακύκλωσης 2020, πρότεινε  να τοποθετηθούν στα σχολεία της Αττικής ειδικά κυτία ανακύκλωσης προκειμένου να ισχυροποιηθεί το μήνυμα της προστασίας του περιβάλλοντος.

«Στόχος μας είναι να υλοποιήσουμε δράσεις και προγράμματα που θα συμβάλλουν στην ανακύκλωση στα σχολεία και σε κάθε γειτονιά προκειμένου να γίνει τρόπος ζωής για όλους», τόνισε ο περιφερειάρχης

Σημείωσε δε, ότι “μας ενδιαφέρουν οι συνέργειες και θα τις επιδιώξουμε με κάθε αρμόδιο φορέα, προκειμένου να γίνουμε περισσότερο αποτελεσματικοί υπέρ των πολιτών”. Ο κ. Πατούλης στο πλαίσιο αυτό, πρότεινε στην υπουργό δράσεις με τη συμβολή και του Εθνικού Δικτύου Υγειών Πόλεων, που αφορούν στην Πρωτοβάθμια Πρόληψη σε 25 διαφορετικά θεματικά πεδία.

Πεδία όπως οι πρώτες βοήθειες και η εφαρμογή πολιτικών δημόσιας υγείας, οι βασικοί κανόνες υγιεινής, η διατροφή, το κάπνισμα, η ορθή χρήση αντιβιοτικών, η πρόληψη ατυχημάτων, κ.α. Η υπουργός Παιδείας άκουσε με ενδιαφέρον τις προτάσεις του περιφερειάρχη και επισήμανε ότι βούλησή της είναι να υπάρξουν εποικοδομητικές συνεργασίες προς όφελος των πολιτών της Αττικής. Στη συνάντηση συμμετείχε και ο γενικός διευθυντής του Εθνικού Δικτύου Υγιών Πόλεων, Σ. Παπασπυρόπουλος.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments