Διεθνή

Μπαράκ και Μισέλ Ομπάμα: Να πως αυξάνουν την περιουσία τους

Μπαράκ και Μισέλ Ομπάμα: Να πως αυξάνουν την περιουσία τους
Μπαράκ και Μισέλ Ομπάμα: Σύμφωνα με ξένα δημοσιεύματα η περιουσία των Ομπάμα ξεπερνά τα 130 εκατομμύρια δολάρια.

Μπορεί πριν από τέσσερα χρόνια περίπου οι Ομπάμα να βρίσκονταν στο επίκεντρο των δημοσιευμάτων μιας και ο Μπαράκ ήταν Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών και η Μισέλ η Πρώτη κυρία, αλλά όπψς φαίνεται η ζωή του ζευγαριού συνεχίσει να απασχολεί τα Μέσα του πλανήτη. Κι αυτό λόγω των πολυδάπανων αγορών τους που καταφέρνουν να πετυχαίνουν αφού το επιχειρηματικό δαιμόνιο του ζευγαριού συνεχίζει να “αβγατίζει” τον οικογενειακό κορβανά.  Τελευταίο επίτευγμα το Όσκαρ Καλύτερου Ντοκιμαντέρ που κέρδισε το “American Factory” την παραγωγή του οποίου είχε αναλάβει ο πρώην πλανητάρχης με τη σύζυγό του.

Πολλοί είναι εκείνοι που πίστεψαν ότι ο Μπαράκ Ομπάμα μετά τοτέλος της θητείας του στον προεδρικό θώκο της Αμερικής θα ακολουθούσε τον δρόμο των περισσότερων προηγούμενων προέδρων Αμερικής, όπου πηγαίνουν καλεσμένοι σε διάφορες εκδηλώσεις για να μιλήσουν κερδίζοντας αρκετά χρήματα. Όμως, ο Ομπάμα και η σύζυγός του Μισέλ δεν μπορούσαν σε καμία περίπτωση να “συνθηκολογήσουν” με μια τέτοια προοπτική. Έτσι το ζευγάρι έχει μια εταιρεία παραγωγής με την πρώτη του κιόλας δουλειά να κερδίζει Όσκαρ. Αλλά δεν είναι μονάχα αυτή η επιχειρηματική δραστηριότητα που αβγατίζει την οικογενειακή περιουσία.

Καταρχάς να επισημάνουμε ότι η περιουσία τον Ομπάμα όταν μπήκαν στον Λευκό Οίκο το 2008 ανερχόταν σε 1,3 εκατομμύρια δολάρια. Το 2016 η περιουσία τους εκτοξεύθηκε στα 20 εκατομμύρια δολάρια με το 80% αυτών των κερδών να προέρχονται από τα δικαιώματα βιβλίων που είχε γράψει ο Ομπάμα. Το 2018 η περιουσία των Ομπάμα σκαρφάλωσε στα 40 εκατομμύρια δολάρια ενώ σήμερα, σύμφωνα με ξένα δημοσιεύματα ανέρχεται σε 135 εκατομμύρια δολάρια.

Οι ετήσιες απολαβές του Μπαράκ Ομπάμα λόγω του ότι υπήρξε Πρόεδρος των ΗΠΑ ανέρχονται σε 400.000 δολάρια. Η συμφωνία που έχει υπογράψει το ζευγος Ομπάμα με το Netflix για την παραγωγή τηλεοπτικών και κινηματογραφικών προϊόντων ανέρχεται σε 50 εκατομμύρια δολάρια. Ενώ άλλα 60 εκατομμύρια δολάρια συμφώνησε ο Μπαράκ και η Μισέλ να πάρουν από τους εκδοτικούς οίκους που θα εκδόσουν βιβλία με την υπογραφή τους. Πάμε τώρα και παρακάτω. Για κάθε ομιλία που δίνει ο Μπαράκ Ομπάμα πληρώνεται με 400.000 δολάρια.

A poster for former first lady Michelle Obama’s memoir, Becoming, is displayed in the Penguin Random House exhibit, Thursday, May 31, 2018 at Book Expo in New York. the book will be available in November. (AP Photo/Mark Lennihan)

Η τελευταία ήταν όταν εκθείασε και τον δικός μας Γιάννη Αντετοκούνμπο. Από την πλευρά της η Μισέλ Ομπάμα αμοίβεται με 225.000 δολάρια για κάθε ομιλία που δίνει. Η αυτοβιογραφία της Μισέλ “Becoming” πούλησε 10 εκατομμύρια αντίτυπα το πρώτο εξάμηνο κυκλοφορίας γεγονός που σημαίνει εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια για την πρώην πρώτη κυρία. Το ποσό των 12 εκατομμυρίων δολαρίων έδωσαν για να αγοράσουν μια έπαυλη 2500 τετραγωνικών μέτρων στο πολυτελές τουριστικό θέρετρο Martha’s Vineyard στη Μασαχουσέτη. Πλούσιο είναι και το φιλανθρωπικό έργο των Ομπάμα οι οποίοι έχουν προσφέρει 1,1 εκατομμύρια δολάρια σε φιλανθρωπίες, ενώ ο Μπαράκ Ομπάμα έδωσε το 2009 και 1,4 εκατομμύρια δολάρια σε φιλανθρωπίες που ήταν το ποσό που συνόδευε το Νόμπελ Ειρήνης που είχε πάρει τότε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments