Διεθνή

Ροχανί σε Ερντογάν: Να προστατευθούν οι αθώοι πολίτες στο Ιντλίμπ

Ροχανί σε Ερντογάν: Να προστατευθούν οι αθώοι πολίτες στο Ιντλίμπ
Ροχανί σε Ερντογάν: Την ίδια στιγμή η Άγκυρα ζητάει από την Αμερική πυραύλους Patriot για τη Συρία.

Ροχανί σε Ερντογάν: Ο πρόεδρος του Ιράν Χασάν Ροχανί δήλωσε σήμερα στον Τούρκο ομόλογό του ότι θα πρέπει να προστατευθούν οι αθώοι άνθρωποι στην επαρχία Ιντλίμπ της βορειοδυτικής Συρίας, καθώς κλιμακώνεται η ένταση μεταξύ της Μόσχας και της Άγκυρας στην περιοχή αυτήν.

«Η κατάσταση στο Ιντλίμπ είναι ιδιαίτερα περίπλοκη, αν λάβουμε υπόψη μας την παρουσία επικίνδυνων τρομοκρατών που θα πρέπει να συντριβούν και την αναγκαιότητα να προστατευθούν οι αθώοι άνθρωποι που ζουν εκεί» φέρεται να είπε ο Ροχανί στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν οι δύο πρόεδροι, σύμφωνα με την ιρανική δημόσια τηλεόραση.

Ο Ερντογάν είπε νωρίτερα σήμερα ότι ζήτησε από τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν να «κάνει στην άκρη» και να αφήσει την Τουρκία να αντιμετωπίσει μόνη της τις συριακές κυβερνητικές δυνάμεις στην περιοχή αυτήν.

Την ίδια στιγμή η Άγκυρα ζητάει πυραύλους Patriot για τη Συρία από τις ΗΠΑ

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου δήλωσε σήμερα ότι η Άγκυρα θέλει να στείλουν οι Ηνωμένες Πολιτείες πυραύλους Patriot στην Τουρκία ως ενισχύσεις για τις επιχειρήσεις που διεξάγουν οι τουρκικές δυνάμεις στην επαρχία Ιντλίμπ της βορειοδυτικής Συρίας. Ο Τσαβούσογλου έκανε τη δήλωση αυτή σε δημοσιογράφους στην Ντόχα του Κατάρ, όπου νωρίτερα σήμερα συναντήθηκε με τον Αμερικανό ομόλογό του Μάικ Πομπέο.

Από τις επιχειρήσεις των συριακών κυβερνητικών δυνάμεων έχουν σκοτωθεί 55 Τούρκοι στρατιώτες αυτόν τον μήνα στη Συρία. Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν απειλεί ότι θα απωθήσει τον συριακό στρατό αν δεν υποχωρήσει στις προκαθορισμένες γραμμές του.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments