Πολιτική

Στέλιος Πέτσας μεταναστευτικό: Θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί για να φυλάξουμε τα σύνορα μας

Στέλιος Πέτσας μεταναστευτικό: Θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί για να φυλάξουμε τα σύνορα μας
Στέλιος Πέτσας μεταναστευτικό: Η Ελλάδα δέχτηκε μια «οργανωμένη, μαζική, παραμονή απόπειρα παραβίασης των συνόρων και άντεξε», πρόσθεσε συγκεκριμένα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Στέλιος Πέτσας μεταναστευτικό: Το πρωί του Σαββάτου πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου η έκτακτη σύσκεψη της κυβέρνησης για το μεταναστευτικό μετά την απόφαση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Ο Τούρκος πρόεδρος αποφάσισε να ανοίξει τα σύνορα στους πρόσφυγες και πάνω από 4.000 μετανάστες βρίσκονται έξω από τα Ελληνικά σύνορα. Αμέσως μετά το τέλος της συνεδρίασης ο Στέλιος Πέτσας έστειλε σαφές μήνυμα.

“Θα κάνουμε ό, τι χρειαστεί για να φυλάξουμε τα σύνορα μας”, είπε χαρακτηριστικά ο Στέλιος Πέτσας, μετά την ολοκλήρωση της έκτακτης σύσκεψης υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, στο Μέγαρο Μαξίμου, που διήρκησε μία ώρα. Μία φράση, την οποία επανέλαβε όταν ρωτήθηκε από δημοσιογράφους, αν θα κλείσουν τα σύνορα. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε πως απετράπησαν περισσότερες από 4.000 είσοδοι, ενώ οι 66 που κρατούνται δεν έχουν καμία σχέση με το Ιντλίμπ. Επιπλέον, τόνισε πως ενισχύονται οι δυνάμεις στην ξηρά και τη θάλασσα.

“Δεν θα δεχτούμε παραβιάσεις”

Θυμίζουμε ότι η πολιτική της κυβέρνησης στο μεταναστευτικό είχε χαραχθεί από τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Ο πρωθυπουργός έκανε μια ανάρτηση στο Twitter ξεκαθαρίζοντας ότι η Ελλάδα δεν θα δεχτεί παραβιάσεις των συνόρων της, στέλνοντας ξεκάθαρο μήνυμα στην Τουρκική πλευρά, αλλά και στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

“Η Ελλάδα δεν φέρει καμία ευθύνη για τα τραγικά γεγονότα στην Συρία και δεν θα υποφέρει από τις συνέπειες αποφάσεων που πήραν άλλοι. Ενημέρωσα την Ευρωπαϊκή Ένωση για την κατάσταση”, ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Και στη συνέχεια πρόσθεσε: “Αξιόλογος αριθμός μεταναστών και προσφύγων έχει συγκεντρωθεί σε μεγάλες ομάδες στα ελληνοτουρκικά σύνορα και προσπάθησαν να μπουν στην χώρα παράνομα. Θέλω να είμαι σαφής: Καμία παράνομη είσοδος στην Ελλάδα δεν θα γίνει ανεκτή. Πολλαπλασιάζουμε την ασφάλεια των συνόρων μας”.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments