Video

Αυτό είναι το αυτοκίνητο που δεν χρειάζεται δίπλωμα για να το οδηγήσεις

Αυτό είναι το αυτοκίνητο που δεν χρειάζεται δίπλωμα για να το οδηγήσεις
Citroen Ami: Η γνωστή εταιρία αυτοκινήτων προσφέρει μια ενδιαφέρουσα εναλλακτική για τις μετακινήσεις εντός πόλεως.

Citroen Ami: Τα τελευταία χρόνια οι αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν κάνει σημαντική πρόοδο στο θέμα των εναλλακτικών πηγών ενέργειας. Η Γαλλική εταιρία προσφέρει μια ενδιαφέρουσα εναλλακτική για τις μετακινήσεις εντός πόλεως με το νέο της μοντέλο που έχει την ονομασία “Citroen Ami” και είναι ηλεκτροκίνητο. Οι ειδικοί το χαρακτηρίζουν σαν ένα κλειστό διθέσιο σκούτερ.

Το πράγμα γίνεται πιο ενδιαφέρον αν σκεφτεί κανείς ότι ο οδηγός του δεν χρειάζεται να έχει δίπλωμα οδήγησης. Αρκεί να έχει συμπληρώσει το 14ο έτος της ηλικίας του στη Γαλλία ή 16 σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.  Διαθέτει μπαταρία χωρητικότητας 5.5kWh και η αυτονομία του είναι 70km με μία φόρτιση, η οποία ολοκληρώνεται πλήρως μέσα σε 3 ώρες από συμβατική πρίζα στα 220V. Η μέγιστη ταχύτητα που μπορεί να αναπτύξει είναι τα 45km/h.

Οικονομικά προσιτό

Η Citroen κατάφερε να συνδυάσει όλα τα παραπάνω με μια πολύ καλή τιμή. Για την ακρίβεια υπάρχει η επιλογή να πληρώσεις εφάπαξ €5999 για να το αγοράσεις ή να δώσεις προκαταβολή €2644 και στη συνέχεια να πληρώνεις €19.99 το μήνα για να το χρησιμοποιείς για 2 χρόνια. Αξίζει να σημειωθεί ότι η υπηρεσία Free2Move θα το νοικιάζει με μόλις €0.26 για κάθε λεπτό χρήσης, επομένως, εάν βρεθείτε σε  χώρα της υπόλοιπης Ευρώπης θα έχετε τη δυνατότητα να το δοκιμάσετε.

Οι παραγγελίες για το Citroën Ami ανοίγουν στις 30 Μαρτίου 2020 στη Γαλλία και στη συνέχεια θα ακολουθήσουν οι Ισπανία, Ιταλία, Βέλγιο, Πορτογαλία και Γερμανία. Για την ώρα δεν υπάρχει ενημέρωση για το πότε θα έρθει και στην Ελλάδα.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments